Next Meetup

Hoe ziet de toekomst van ons onderwijs er uit?
In het boek 'Nooit Af in het Onderwijs', wordt een pleidooi gehouden voor een onderwijsveld dat met tijdelijke oplossingen voortdurend in ontwikkeling is. Een toestand van permanent in 'beta' verkeren. Het is nooit af. Hoe kan het onderwijs dit overleven? Kan het dit wel overleven? Het is geen wetenschap en dat pretenderen we ook niet. Maar in een tijd waarin vernieuwingen sneller plaatsvinden dan we gewend zijn, is het belangrijker dan ooit om te experimenteren, om nieuwsgierigheid te laten prevaleren en om nieuwe (werk)vormen aan te gaan. Zo zien wij dat banen verdwijnen (denk aan de postbode), dat de vakbonden hun langste tijd hebben gehad, dat alle leermiddelen open source kunnen, dat organisaties veranderen, dat het geld op de verkeerde plek ligt èn dat er kanskaarten in overvloed zijn. Maar hoe moet het onderwijs nu verder? Annette Dölle (co-auteur Nooit Af in het Onderwijs) geeft op dinsdag 27 november een filosofische beschouwing met 'easycratische' benaderingswijzen op de grote problemen die we op dit moment in het gehele onderwijsveld meemaken. Zonder antwoorden, die mag u zelf maken. Enkel met richtingen. Inclusief zijwegen en rotondes. Meer over het boek 'Nooit af in het onderwijs' https://nooitafinhetonderwijs.nl Meer over Annette Dölle: www.annettedolle.nl www.linkedin.com/in/annettedolle Kosten? Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, en bitterballen betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst! Hapje eten? Het Grand café van de Stadsvilla Sonsbeek (www.stadsvillasonsbeek.nl) is gewoon open die dag. Voor hen die vooraf aan de Media Villa Arnhem een hapje willen eten is daarom alle gelegenheid! Aanmelden/afmelden Mensen die zich aanmelden en op de laatste dag nog afmelden krijgen een gele kaart. Twee gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig geschorst bent om deel te nemen aan Media Villa Arnhem. Wij vinden het erg jammer dat we deze maatregel hebben moeten nemen, maar de ervaringen tot nog toe hebben ons daartoe genoodzaakt.

Stadvilla Sonsbeek

Tellegenlaan 3 · Arnhem

1 comment

  Past Meetups (35)

  What we're about

  Media Villa Arnhem Media Villa Arnhem is een maandelijks evenement dat elke laatste dinsdag van de maand plaatsvindt in Stadsvilla Sonsbeek. Tijdens de avond wordt een specifiek thema behandeld waarbij we ons laten inspireren door een deskundige op het desbetreffende thema. Aansluitend is het mogelijk met elkaar de discussie te voeren en kennis met elkaar te delen. De presentatie begint om 19:30 uur en vanaf 21:30 uur gaat de borrel van start. Een perfecte gelegenheid om te netwerken.

  Voor wie? Media Villa Arnhem is voor professionals uit de regio Arnhem op het gebied van marketing, communicatie, media en/of technologie met passie voor hun vak, die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kennis willen delen.

  Waarom? In Arnhem en omgeving gebeurt heel veel op het gebied van marketing, communicatie, technologie en media. Er bevinden zich diverse zelfstandigen, organisaties en netwerken die zich specifiek richten op deze disciplines. Media Villa Arnhem wil bijdragen aan het verbeteren van de zichtbaarheid van deze partijen en het versterken van kennisdelings- en samenwerkingsactiviteiten binnen en tussen de verschillende disciplines.

  Hoe? We willen professionals uit de verschillende disciplines met elkaar verbinden rondom specifieke thema’s. Het samenwerken stimuleren door inspirerende sprekers uit te nodigen op een prachtige locatie en ruimte creëren voor discussie en netwerken.

  Wie zijn wij? De initiatiefnemers komen vanuit verschillende disciplines en zijn al actief in diverse netwerken. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Upstream, Lbl en de Communicatiekring Arnhem zijn de eerste partners maar we staan open voor samenwerking met andere organisaties en netwerken uit de regio.

  Wanneer? Iedere laatste dinsdag van de maand.

  Kosten? Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee en de bitterballen betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Aanmelden voor de bijeenkomst is wel verplicht!

  Twitter mee met #mediavilla026

  Subscribe op het YouTube Kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCb5LDjzNLWMzI6jL8ZRoD2Q

  Members (1,628)

  Photos (338)