Ritzo ten Cate: Hoe beinvloedt smartphone-verslaving ons leven?

This is a past event

118 people went

Location image of event venue

Details

Smartphones zijn de heroïne van onze tijd. We zijn allemaal hooked - een enkeling daar gelaten. Niet gek ook, want ze brengen veel goeds, waardevols en vermakelijk dansende panda’s. Het gebruik is nagenoeg gratis. En… de apps zijn bewust ontworpen om verslavend te zijn. De verslaving leidt tot ongelukken in het verkeer, roekeloos vergaderen, overgewicht, app-nekken, eenzaamheid, slapeloze nachten, depressie en zelfs zelfmoord. En meer.

Sinds de zomer van 2016 portretteert Ritzo ten Cate mensen die verzonken zijn in hun telefoon. Hij fotografeert ze op het moment dat ze ontwaken en ze van een online wereld terugkomen in onze fysieke wereld. Zijn foto’s werden al gepubliceerd in Trouw en leverden een uitnodiging op van wereldberoemd tech-op-leven-impact-hoogleraar Sherry Turkle om samen een boek te maken.

Gedurende het maken van zijn serie sprak Ritzo met honderden mensen en las hij talloze boeken en artikelen. Zijn zorgen groeiden. En nu moet er iets aan gebeuren, vindt hij. We moeten toe naar dat we smartphones gebruiken zoals we water zijn gaan gebruiken: we nemen een glas als we dorst hebben in plaats van dat we de hele dag met een tuinslang in onze mond lopen.

Op dinsdag 31 oktober presenteert Ritzo bij Media Villa Arnhem zijn project dat in de media bekend is geworden als #caughtintheapp. Tijdens deze avond staat de volgende vraag centraal: hoe gaan we gezond om met onze smartphones? In privé-setting, op het werk, zakelijk en op straat. En wat betekent dat voor de samenleving?

Meer over Ritzo ten Cate:

http://ritzotencate.com

Caught in the App in Trouw:

https://www.trouw.nl/samenleving/ritzo-ten-cate-fotografeert-telefoonzombies-mensen-die-net-even-opkijken-van-hun-smartphone~aa6299ba/

Kosten?

Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, en bitterballen betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Hapje eten?

Het Grand café van de Stadsvilla Sonsbeek is gewoon open die dag. Voor hen die vooraf aan de Media Villa Arnhem een hapje willen eten is daarom alle gelegenheid!

Aanmelden/afmelden

Mensen die zich aanmelden en op de laatste dag nog afmelden krijgen een gele kaart. Twee gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig geschorst bent om deel te nemen aan Media Villa Arnhem. Wij vinden het erg jammer dat we deze maatregel hebben moeten nemen, maar de ervaringen tot nog toe hebben ons daartoe genoodzaakt.