What we're about

MentorMate started in 2001 around a single innovative app for language educators. Today we are a fast-growing mobile and web app development company which offers complete software solutions, based on different technologies with over 450 employees working in seven cities globally - Minneapolis, Gothenburg, Sofia, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Varna and Ruse. Our unique development environment is focused on people - it provides their team members with creative and challenging work, use of the latest development technologies, flexibility, daily communication and recognition for their accomplishments.

Upcoming events (1)

Менторството - как да даваме и получаваме “акъл”

Каним ви на четвъртото събитие от поредицата ни “Успешни жени лидери в МенторМейт споделят” - серия от безплатни събития, в които доказали се жени лидери в МенторМейт споделят знания, примери и съвети, изведени от дългогодишния им професионален опит. Ще говорим по въпроси, които са важни за жените в технологичния сектор, и ще споделим с вас ценно know-how, което да подпомогне професионалното ви развитие в този бранш.

На 18 май ще си говорим на тема “Менторството - как да даваме и получаваме “акъл”, когато Мария Паскова, Senior Software Developer в МенторМейт, ще разкаже за опита си в тази насока. Тя ще сподели защо е важно да бъдем ментори и как това може да помогне на кариерното ни развитие, както и полезни съвети за това как да си намерим подходящ ментор.

Какво да очаквате:
- Интерактивно онлайн събитие, по време на което ще имате възможност да участвате в дискусии, споделяте опит и повдигате въпроси
- Полезни съвети, които можете да приложите в работата и ежедневието си
- Нови контакти с други жени в технологичната индустрия
- Доза вдъхновение в професионален план

Теми, които ще засегнем:
- Защо е важно да даваме и получаваме “акъл”
- Какво е менторството
- Как менторството помага да сме по-успешни в кариерата си
- Как да намерим подходящ ментор за себе си

Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.

*Линк към събитието ще получите преди събитието.

За лектора:
Мария започва в МенторМейт преди 4 години като Junior Developer, а днес вече е Senior Software Developer, като пътят ѝ преминава през разнообразни проекти - участвала е както в малки екипи от 5 човека, така и в такива с над 50 души.

Тя е активен член на екипа на МенторМейт - преминава през всички вътрешни обучения, а от повече от година участва и в МенторМейт DevCamp - първоначално като ментор и buddy, впоследствие като интервюиращ, а по-късно и като лектор.

В свободното си време обича да се разхожда из планини и паркове с приятели, да доброволства, да кара ски през зимата и колело през лятото. Напоследък се е запалила по готвенето, рисуването, плетенето и засаждането на растения. Много обича да пътува - обиколила е както 100-те национални обекта, така и 10-те най-високи върхове в България.

Photos (22)