Solid i SSI. Tecnologies dissenyades per protegir dades i privacitat

MyData Barcelona
MyData Barcelona
Public group

Carrer de la Reina Cristina, 9

Carrer de la Reina Cristina, 9 · Barcelona

How to find us

Pier 03 (Barcelona Tech City), Pis Principal

Location image of event venue

Details

## MYDATA
MyData és una perspectiva en la gestió de dades personals. Persegueix un ecosistema just i ètic entre la necessitat de dades a la societat actual i els drets humans digitals.

És una visió alternativa, un moviment/comunitat amb centenars de persones i organitzacions que li donen suport. Ha creat un manifest (provisional, en evolució) de principis: la MyDATA DECLARATION [https://mydata.org/declaration/]

Per apropoar-se a l'objectiu, ACTUEM conscienciant i promovent (creant directament a vegades) noves solucions i models als diferents eixos que intervenen a la digitalització:
1) Econòmic
2) Social
3) Legal
4) Tecnològic

## AQUEST MEETUP
Acció en l'eix TECNOLÒGIC (4). De la mà d'experts que hi treballen, coneixerem tecnologies, recents i prometedores, dissenyades específicament per garantir privacitat:

a) Solid [https://solid.inrupt.com/how-it-works]
b) SSI https://bitsonblocks.net/2017/05/17/gentle-introduction-self-sovereign-identity/

Objectius:
1) NO es tracta de conèixer els aspectes TÈCNICS d'interès per un públic de "developers" i "tecnòlegs", sinó per un públic ampli. Comprendre com funcionen conceptualment i tècnica, de forma divulgativa.ç

2) Comprendre les VIRTUTS PER A DONAR-NOS EL CONTROL DE LES DADES PERSONALS. En que ajuden als drets digitals (privacitat, identitat, llibertat,..) les solucions (apps, webs, SaaS) que es construeixin amb elles. I en que no. Els primers casos d'implementació exitosos. Aplicacions per avui i demà.

4) Ensenyar que JA EXISTEIXEN tecnologies madures dissenyades per protegir la nostra privacitat, que no hem d'esperar "al futur" per a resoldre el drama de la (manca) de privacitat.

5) Ajudar a fer créixer aquestes tecnologies, i comunitats entorn d'elles (developers, empreses, demanda/clients), a l'ecosistema digital de Barcelona.

## PONENTS
NOEL DE MARTIN [https://noeldemartin.com/] [Solid]
Desenvolupador i emprenedor amb més de 8 anys d'experiència desenvolupant aplicacions web i mòbil. Ha treballat a startups, i actualment treballa a Moodle, projecte Open Source enfocat al sector educatiu amb milions d'usuaris.

A banda de la seva carrera professional, sempre ha estat interessat en la privacitat i la gestió de dades. Al 2018 va descobrir el protocol Solid, i des de llavors ha estat treballant a desenvolupar aplicacions per crear un ecosistema que respecti les dades dels propietaris.

ÀLEX PUIG [https://www.linkedin.com/in/alexpuig/] [SSI]
Desenvolupador de I+D i emprenedor amb més de 20 anys d'experiència i més de 8 en el sector de les tecnologies distribuïdes. Fundador CTO de Caelum Labs, on treballa en Lorena, protocol open source de SSI.

Fundador de Alastria Blockchain Ecosystem, 1er ecosistema nacional de blockchain a EU. Co-chair del grup d'Identitat de INATBA, l'assoc. de Blockchain Europea impulsada per la Comissió Europea.
Interessat en totes les solucions que donen privacitat a les dades des del disseny i en sist. que puguin treballar per tenir una Internet descentralitzada millor que l'actual.

## GUIÓ:
19h Presentació (Josep Vives)
19:20h Solid (Noel)
19:40h SSI (Àlex)
20-21h Debat amb Birres
Part1.Debat específic. Solid i SSI
Part2.Col·loqui general obert

## PÚBLIC
L'ideal seria una mostra de perfils dispars -no sols de tecnòlegs- interessats i preocupats en la (manca de) privacitat i en els seus efectes a tots els àmbits de les nostres vides, individual i col·lectivament. I interessats en les solucions!

Perfils dispars?: Usuaris de tecnologia; tecnòlegs i developers; filòsofs, sociòlegs i professionals de les ciències socials; advocats, dissenyadors, etc. Responsables públics i privats en transformació digital, societat civil (activistes, consumidors).

Perquè? Les implicacions de les tecnologies digitals no poden ser abordades des d'una única perspectiva. Els efectes, bons i dolents, són expansius a gairebé tot i tothom. Ho deixarem sols en mans dels tecnòlegs ;)

## ORGANITZA
MyData BCN [https://mydata.barcelona]

Col·labora [https://caelumlabs.com]