Past Meetup

.NET Meetup Istra #2

This Meetup is past

47 people went

Location image of event venue

Details

Pridružite nam se na drugom istarskom .NET Meetupu!!

Nastavljamo s razmjenom znanja i iskustva o aktualnim izazovima, tehnologijama i praksama, organizacijom IT druženja na našem kampusu.

Za ovo druženje pripremili smo dvije aktualne teme:

1. State your designation. Resistance is futile you will be assimilated.

Strojno učenje (Machine learning) i Umjetna Inteligencija (Artificial Intelligence) su vruće teme posljednjih nekoliko godina, a interes se ne smanjuje. Je li to put prema idućoj evoluciji u interakcije ljudi i strojeva? Zagrebimo dublje u temu, uz live demo Microsoftovog Azure Cognitive Services, koji omogućuje softverskim inženjerima jednostavno dodavanje kognitivnih funkcionalnosti u vlastite aplikacije, čime prepoznavanje lica i emocija, razumijevanje govora i jezika postaje jednostavan zadatak.

2. Vue.js, a taste of modern web.

Svi su čuli za React i Angular no u zadnje vrijeme priča se o još jednom JavaScript frameworku? Upoznajte Vue.js, progresivan i reaktivan JavaScript framework za izgradnju korisničkih sučelja. Trenutno najpraćeniji framework na Github-u, Vue.js je moguće koristiti pomoću samo jednog importa JavaScript skripte, a sa dodatnim bibliotekama može se vrlo lako proširiti u potpuno rješenje za izgradnju kompleksnih i kompletnih SPA aplikacija. Kroz predavanje, pokazat ćemo vam što je Vue.js, usporediti s nekim od ostalih rješenja te pokazati kako kreirati Vue.js aplikaciju koju možete deployati unutar nekoliko minuta. Uz kratke i jednostavne primjere koda, pokazat ćemo i kako je moguće integrirati Vue.js u .NET Core rješenje, bilo kao više straničnu ili SPA aplikaciju.

Predavanja će biti na hrvatskom jeziku.

17:45 - 18:00 Registration and welcome drink
18:00 - 18:45 State your designation. Resistance is futile, you will be assimilated. (Thomas Cvijanović - Senior Software Architect / Division Lead, Infobip)
18:45 – 19:00 Short break
19:00 - 19:45 Vue.js, a taste of modern web. (Danijel Hrček - Software Engineer, Infobip)
19:45 - 20:30 Networking (Pizza & Drinks)

https://www.facebook.com/events/1907275606235462/