Past Meetup

Hvorfor gjøre det selv og hvilken fotballspiller er den beste julenissen?

This Meetup is past

12 people went

Location image of event venue

Details

Velkommen tilbake! Vi fortsetter med suksessformelen mat, mingling og fag! Gi beskjed hvis du har behov for tilpasset mat (allergi, veganer, osv) så fikser vi det! Denne gangen har vi to innlegg på tapeten:

======================================================================

Fotballspilleren som best egner seg til å være julenissen 🎅
Av Martin Andersen

Jeg er sportsidiot og siste jul lurte jeg på hvilken fotballspiller som var best egnet til å være julenissen. Sesjonen viser hvordan jeg fant svaret ved å bruke databasen til FIFA 18-spillet, Azure Cognitive Services og F#. Vinneren lovet aldri å barbere seg igjen!

Kjennskap til F# er ikke nødvendig. Kommer å introdusere F#, som er Microsoft sitt funksjonelle språk til .NET-plattformen.

------------------------------------------------------------------------------------------

Hvorfor lage sitt eget utviklingsrammeverk når det finnes så mye bra der ute...?
Av Jan Christian Brataas

Tidlig på 2000-tallet utviklet Omega sitt eget rammeverk for å kunne gjøre utviklingen sin raskere og mer effektiv. Med tiden har det og utviklet seg og har nå innebygget funksjonalitet for datatilgang, sikkerhet, komponentlasting, desktop, web, continous deployment og mer. Jan Christian vil fortelle om hvorfor de valgte denne veien og hvilke fordeler det har gitt, hvilke teknologiske valg som er gjort og hvordan ting har endret seg igjennom årene. Han kommer til å gå igjennom hele stacken, hvordan hele rammeverket et bygget, dette blir "deep down og hands on"!

======================================================================

MARTIN ANDERSEN
Martin Andersen er Managing Software Engineer i Capgemini, medlem av Azure Advisors og leder av Software Engineering-faggruppen i Capgemini Stavanger. Han har fokus på Microsoft-økosystemet, men har en pragmatisk tilnærming til språk og teknologi og liker å eksperimentere med alternative løsninger på fritiden.

JAN CHRISTIAN BRATAAS
Jobbet 14 år i Omega, er avdelingsleder for Pims skyplattform, teknologi og utleie av it-konsulenter. Microsoft Azure entusiast og lidenskapelig opptatt av ny teknologi