Întâlnirea oamenilor de la țară #9 - Lopătari, BZ

This is a past event

11 people went

Location visible to members

Details

Dragi oameni de la țară,

A venit în sfârșit vremea să mai facem o incursiune prin sate românești! Luminița va fi cel de-al treilea ghid local și ne va plimba pe coclauri buzoiene, prin comuna Lopătari. Vom face cunoștință cu Plaiul Nucului și împrejurimile sale, un sat frumos despre care puteți găsi mai multe aici (https://www.facebook.com/plaiul.nucului/).

Care-i planul?

Plecăm cu 3 mașini personale vineri seară la o oră stabilită de comun acord. O să ne cazăm 2 nopți într-o casă din Plaiul Nucului a unor localnici în camere cu 2 și 4 paturi (costă 1200 lei toată casa pe 2 nopți, capacitate 15 oameni). Sâmbătă și duminică vom face ture lejere prin zonă, seara vom sta la povești și la un pahar de licoare la alegere. Din păcate în zonă nu există restaurante, dar la cazare avem la dispoziție o bucătărie completă, așa că vom mânca ce vom găti. Duminică plecăm înapoi spre București.

Ce ne costă?

Suntem între prieteni, așa că nu există costuri de organizare. Transportul se împarte pe fiecare mașină, iar cazarea se împarte la numărul de persoane.

Ce vom vedea?

Comuna Lopătari nu e o zonă cunoscută ca destinație turistică, însă asta nu înseamnă că nu sunt o groază de lucruri de văzut. Lacul Mocearu, vf. Ivănețu, Piatra Mortatului și Focul Viu sunt doar câteva din ele. Pe drum vom încerca să vizităm și 2 mici muzee deschise de curând, „Muzeul Timpul Omului” din Mânzălești și „Muzeul 7 locuri de poveste” din Lopătari.

Ce avem nevoie pentru ture?

• o condiție fizică bună pentru a putea parcurge câteva ture relativ ușoare

• încălțăminte adecvată pentru teren denivelat și îmbrăcăminte sport

• pelerină de ploaie, în caz de Doamne-ferește

• ceva de-ale gurii (ingrediente pentru mese, snaksuri, fructe, semințe, ciocolată etc)

• sticlă de apă

Ce trebuie să mai știm?

Au prioritate membrii care au mai participat la întâlnirile noastre. Dacă sunt mai mulți înscriși se va face o clasică listă de așteptare.

Pentru alte întrebări vă stăm la dispoziție la datele de contact de mai jos sau direct pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/oameni.de.la.tara/) :)

Numai bine,
Claudiu
[masked][masked]