Past Meetup

Hai la țară în Peștera, Brașov - întâlnirea 15

This Meetup is past

12 people went

Needs a location

Details

În ultima lună de iarnă calendaristică mergem din nou la țară! De această dată ne plimbăm prin satul Peștera, județul Brașov, situat într-un loc de vis în Rezervația Piatra Craiului. Un program orientativ ar fi cam așa (ne mai adaptăm și la fața locului):

Sâmbătă, 17 februarie, pornim dis de dimineață către Peștera. Ne cazăm la Casa Folea, cea mai veche cabană turistică atestată documentar din România. Facem o plimbare pe ulitele pitorești ale satelor Peștera și Măgura sau, dacă avem echipament potrivit și condiție fizică, chiar ne aventurăm un pic și spre Piatra Craiului. În general avem program de voie bună, bulgărelă și săniuș. Seara ne întinem la povești în cadrul unei cine tradiționale la Casa Folea.

Duminică, 18 februarie, după un mic dejun copios, drumul ne va purta spre satul Corbi din județul Argeș. Vom afla povestea casuței de lut veche de 100 de ani, restaurată de tânărul Alexandru Cioabă. În imediata apropiere găsim o așezare rupestră, Mânăstirea Corbii de Piatră. În funcție de cum se desfășoară timpul și vremea, poposim și la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești.

Detalii administrative:

- cazare o noapte la Casa Folea din Peștera, 4 persoane în cameră - 35 lei/pers (avem rezervate 12 locuri)
- cina de sâmbătă Casa Folea: 30 lei/pers
- mic dejun duminică Casa Folea: 15 lei/pers
- prânz duminică în Corbi: 40 lei/pers
- transportul va fi probabil în jur de 45 lei/pers, cu mașinile personale
- musai să avem fiecare îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, sticlă de apă pentru trasee
- suntem între prieteni iubitori de rural, așa că nu există costuri de organizare

Pentru orice alte detalii sau informații scrieți-ne la [masked] sau pe Facebook: https://www.facebook.com/oameni.de.la.tara/