Next Meetup

Oslo Legal Tech Meetup # 8: Nærmer advokatbransjen seg sitt "Kodak-øyeblikk"?
Mange tunge, etablerte bransjer, som film, musikk og taxi og hotellbransjen har forandret seg drastisk de senere år, med eksterne aktører som kom inn og flyttet på tyngdepunktet. Er dette nå i ferd med å skje med advokatbransjen, og hvorfor hiver ikke de etablerte aktørene seg over legaltech mulighetene som nå materialiserer seg? Hvorfor er det slik at all forskning tilsier at selskaper bør skape frittstående enheter som eksperimenterer med nye forretningsmodeller, men at svært få tør å ta tak i dette? Hvorfor er det 20 år siden Schibsted skapte Finn - da de først fant modellen for innovasjon, hvorfor fortsatte de ikke? Etablerte foretak sitter på erfaring, tilgang på kunder samt en etablert merkevare som skaper trygghet - alt sammen parameter som skulle tilsi at de har en god forutsetning for å kunne innovere, og disputere sin egen bransje. Hva stopper dem? Vil de ikke? Får de det ikke til? Er det strukturelle, organisatoriske, kulturelle eller psykologiske årsaker? Eller en kombinasjon av disse? Dette vil vi utforske i en paneldebatt på neste Oslo Legal Tech Meetup - den 23. januar 2019 på Gyldendalhuset. Vi lover spennende gjester, og journalist&jurist Ingunn Solheim vil moderere debatten. Debatten arrangeres av Lawbotics i samarbeid med Quesney. Velkommen!

Gyldendalshuset

Sehestedsgate 4 · Oslo

3 comments

  Past Meetups (8)

  What we're about

  Vi ønsker skape et miljø for den nye bølgen av advokater, gründere og teknologinteresserte som er interessert i å diskutere hvordan teknologi kan bli brukt til å disruptere, innovere og forbedre den tradisjonelle advokatbransjen i Norge. Teknologier som automatisering, maskinlæring, kunstig intelligens, smarte kontrakter og blockchain vil være sentrale i denne utviklingen.

  Lawbotics tenker å arrangere meetups fremover som involverer paneldiskusjoner, nettverksmøter og korte innlegg med faglig innhold fra legal techs, advokater, akademia og andre.

  Lawbotics er en tidligfase startup som utvikler teknologi som både kan brukes av bedrifter og av advokater, og er et av de aller første selskapene i Norge som satser på legal tech. Lawbotics ble stiftet av en ambisiøs og erfaren forretningsadvokat, som ønsket å koble sin erfaring med moderne teknologi for å delta i digitaliseringen av juridiske oppgaver.

  Vi gleder oss til å diskutere legal tech og bli kjent med dere!

  Members (1,104)

  Photos (59)

  Find us also at