What we're about

Om Oslo Legal Tech meetup
Lexolve (formelt Lawbotics AS) startet Oslo Legal Tech Meetup i 2017 fordi vi ønsket å skape et miljø for den nye bølgen av advokater, gründere og teknologinteresserte som er interessert i å diskutere hvordan teknologi kan bli brukt til å disruptere, innovere og forbedre den tradisjonelle advokatbransjen i Norge.

I dag er meetupet en sentral del av det norske økosystemet for legal tech. Vi arrangerer 4-5 meetups i året, som regel på MESH. På hvert meetup diskuterer vi spennende problemstillinger og møter kule folk:) Vi tror nemlig at endring først kan skje om mennesker med ulik bakgrunn, erfaringer og kompetanser møter hverandre & snakker sammen -> og da kan magiske ting skje! Fra Oslo Legal Tech Meetup har for eksempel gjengen som arrangerte Oslo Legal Hackathon møttes, som igjen har ført til flere legaltech startups og et voksende økosystem!

I dag er OLTM et av verdens største community for legaltech interesserte, og vi skal ikke gi oss med det første. Bli med oss på kommende meetups, som involverer alt fra demo & drinks kvelder, paneldiskusjoner, faglige innlegg fra legal tech selskaper, teknologer, advokater, akademia, innovatører +++. Sammen lager vi en god møteplass:).

Hvem er Lexolve?
Lexolve er Norges ledende legaltech selskap. Vi eksisterer fordi det frem til nå har vært altfor vanskelig og kostbart for små bedrifter å få den juridiske støtten de trenger. Det forsøker vi å gjøre noe med.

Vår visjon er at alle små bedrifter skal ha en liten juridisk avdeling. En liten, datadreven juridisk avdeling som gir støtte til å ta gode juridiske valg som passer deg og selskapet ditt.

Vi bruker maskinlæring, kunstig intelligens og gode gammeldagse jurister til å veilede små selskaper, og kan derfor tilby selskaper noe de egentlig ikke har råd til. En liten juridisk avdeling du kan abonnere på.

Vi heier på alle initativer som forenkler tilgangen til juss. Derfor har vi startet Oslo Legal Tech Meetup og satt i gang Oslo Legal Hackathon. Har du lyst til å hilse på oss så finner du oss der!

Upcoming events (3)

Oslo Legal Tech Meetup # 16: Legal Design Deep Dive

Needs a location

BLI MED OSS PÅ ET DYPDYKK I LEGAL DESIGN ETTER SOMMERFERIEN!

En sentral del av å lage gode produktet innen legal tech er å beherske godt legal design. Men hva er det? Skiller det seg egentlig fra "vanlig" design? Er det noen spesielle designutfordringer som gjelder når man designer juridiske tjenester? I det første meetupet etter sommerferien gjør vi et dypdykk i dette temaet - og vi har fått med oss fire dyktige designeksperter til å guide oss gjennom alt vi lurer på!

Vi får innblikk i hva legal design er, betydningen av digital kommunikasjon og innhold i brukerreisen, to konkrete eksempel på bruk av legal design og en mulighet for alle å bryne seg på en legal designutfordring eller to... 🍥

Program for kvelden:

  • Mingling & velkommen! Vi møter som vanlig opp til mingling fra kl. [masked]
  • Introduksjon til Legal design ved Marte Birkeland Deichman-Sørensen, juridisk fakultet
  • Design med ord - foredrag med Ove Dalen, rådgiver i Netlife
  • Design, teknologi og juss - Ole Fredrik Lie - sjefsdesigner i Justify
  • Hvordan designe seg ut av konflikter? foredrag & miniworkshop ved Ragnhild Mjønner, Team Lead Tjenestedesign & Konsept er i FINN
    - Avslutning & mer mingling fra ca. 19.15

Vi gleder oss til en lærerik kveld med masse bra folk🌸!

Men først - et lite dypdykk i folka som vi er så heldige kommer for å dele sin kunnskap med oss denne kvelden:

Marte Birkeland Deichman-Sørensen er jurist og underviser i legal design på Juridisk fakultet. Hun har blant annet latt seg inspirere av Legal Design Queen Margareth Hagan - leder av Stanford Legal Design Lab, og gir oss en oversikt over hva legal design er!

Ove Dalen er rådgiver i Netlife og regnes som en av landets ledende eksperter på digital kommunikasjon og innhold i brukerreisen. Han jobber til daglig som strateg og produktutvikler og hjelper noen av landets mest ambisiøse selskaper med å lage digitale tjenester, apper og nettsteder. Ove har gitt ut bøkene «Skriv godt, bli forstått» (2021), «Effektiv nettskriving» (2018) og «Digital strategi for alle» (2015). I sitt foredrag "Digiale ord" spør han "Hvor langt kommer du egentlig uten ordene når du skal lage en tjeneste? Tekst er fundamentet i nesten alle digitale brukerreiser, enten vi snakker om småtekstene på knappen som hjelper oss videre eller de litt lengre som skal forklare og overbevise. I hans foredrag får vi eksempler på hvordan man kan jobbe smart med ord i brukerreisen.

Ole Fredrik Lie, Chief Design Officer i legal tech startuppen Justify, har innen to år fra han forlot konsulenttilværelsen til fordel for startuplivet vært med å sørge for[masked] brukere på tjenesten, og innkassert DOGA merket for eksellent design! Han kommer for å fortelle om utfordringer og muligheter han har opplevd i sin design jobb til nå.

Ragnhild Mjønner er et av FINNs aller fremste designtalenter! Hun leder tjenestedesignerne og har langt og variert bakgrunn fra interaksjons, produkt og tjenestedesign. I den siste tiden har hun fått bryne seg på legal design i forbindelse med at FINN har startet med å fasilitere pengetransaksjoner på sine markedsplasser - som vi hørte litt om på meetup # 13: Kan legaltech løse konflikter?

Vi gleder oss stort til å lære mer om design etter sommerferien!

I mellomtiden ønskes alle en RIKTIG GOD SOMMER!

# 🌻🌻🌻

Oslo Legal Tech Meetup # 17: Oslo Innovation Week Editon

Needs a location

Dette eventet finner sted på Frokostkjelleren på juridisk fakultet i Universitetsgata!

Vi vil fokusere på forretningsmodeller innen legal tech - hvilke finnes, hva er innovativt med dem, og vil de vare?

Oslo Legal Tech Meetup # 18: Demo & Drinks vol. III

Needs a location

Vi gjentar vårt populære event Demo & Drinks - nå for tredje gang!

Vi inviterer vi startups innen legaltech for å komme å pitche selskapet deres fra scenen - enten om dere er på kapitaljakt, kundejakt eller rekrutteringsjakt. Kriteriene er at du må være innen legal tech kategorien & yngre enn 3 år.

Fyll ut søknadsskjema om du ønsker å delta! (Skjema kommer)

Past events (17)

Photos (102)

Find us also at