What we're about

Permanent Beta heeft als ondertitel “Bridging Brains, Tech and Culture”. Wij willen mensen bij elkaar brengen, kennis delen en kennis vloeibaar maken, ontmoetingen faciliteren en steentjes in vijvers gooien om beweging te creëren. Wij willen ondernemers en geeks koppelen, wij willen gesprekken en inspiratie organiseren rond grote en kleine maatschappelijke vraagstukken. Wij willen bruggen slaan tussen oud en nieuw. Permanent Beta opent ogen, verwondert, inspireert en helpt je met kennis en inspiratie over uiteenlopende onderwerpen, technische snufjes, handig apps en tips&tricks. Sprekers, helpers en verbinders gaan op regelmatige basis work-shops, presentaties en helpsessies geven. Meedoen is gratis, heb je zelf iets te delen dan horen we het ook graag.

Upcoming events (3)

VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Gewoon Gek

Online event

Op woensdag 2 december is er weer een Tegenlicht Meet Up in Amersfoort! We praten na over de uitzending 'Gewoon Gek'. In Nederland wachten[masked] mensen op psychische hulp. Er moet acuut iets veranderen, maar hoe? In deze aflevering passeren nieuwe Nederlandse zorginitiatieven de revue, en innovaties van pioniers die vinden dat de geestelijke gezondheidszorg moet veranderen. Er komen zorgontvangers aan het woord, patiënten met ADHD, burn-out, autisme, fobieën, bipolaire stoornis en borderline. Zijn zij gek of gewoon? In verband met de verscherpte coronamaatregelen kun je de meet up (waarschijnlijk) alleen digitaal bijwonen via Zoom of Youtube. De links delen we op 2 december hier. Programma: 19.15 uur - meet up open (link delen we hier) 19.30 uur - start van de meet up met de sprekers & discussie 21.00 uur - afsluiting Sprekers worden nog bekend gemaakt. We gaan live via Zoom en YouTube. Via Zoom kun je live vragen stellen en via YouTube kun je de meet up alleen volgen. Je hoeft daarvoor niks te downloaden. De links naar de meet up vind je op de dag zelf om 19.00 uur hier en via de site van Bibliotheek Eemland!

VPRO-Tegenlicht MeetUP bij PB: "de macht aan de stad"
Needs a date and time

Needs a location

12 oktober: Zero Days, veiligheidslekken te koop Er is nieuw goud aan te boren via het internet en mogelijk in uw computer. Geheime achterdeurtjes, waar nog geen digitale sleutel voor is, worden verhandeld voor astronomische bedragen. In de cyber-wereldhandel waar geen regels gelden, heeft u geluk met “white-hat” hackers die waken over uw online veiligheid. Maar hun tegenhangers, de zogenaamde “black-hat” hackers, hebben belang bij een onveilig internet en verkopen veiligheidslekken aan de hoogste bieder. Zij zijn de hofleveranciers van veiligheidsdiensten en cyberdefensie. Wie zijn deze witte en zwarte tovenaars, die strijden om de heilige graal voor hackers: zero-days?

Noorder Tegenlicht
Needs a date and time

Needs a location

Ik zie dat in veel plaatsen wordt gereageerd op het programma Tegenlicht van de VPRO, Zijn er voldoende Noorderlingen (Assen, Groningen, Leeuwarden en ruime omtrek) om aan een dergelijke reeks van discussies mee te doen? Of wellicht een of twee avonden over TTIP? Ik ben benieuwd!

Past events (542)

Photos (2,955)