Tech Tuesday

This is a past event

52 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers zijn er ook de Geeky Night Out (https://www.meetup.com/PermanentBeta/events/236302625/) en The Things Network (https://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/events/236302788/) waarbij je lekker zelf dingen kan maken met de nieuwste technologie en Internet of Things!

Programma
Er zijn verschillende dingen die je mee kan maken. Het kan zelfs zijn dat je denkt: "He? Mis ik wat, er gebeurt zoveel". Daarom: vrije voetjes van de vloer, volg en doe vooral wat je leuk vindt!

19:00 - Inloop en start Geeky Night Out & The Things Network
Twee doorlopende programma's met: Geeky Night out, waarbij je samen lekker kunt klooien met alle technologie in het Permanent Future Lab. Ook is er The Things Network waarbij je met elkaar aan Internet of Things werkt. Tegen 19.30 wordt het programma doorgenomen en is er een zeepkist om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen. Dit keer staat er gepland: de deelkelder (http://dedeelkelder.nl), TEDx Amersfoort en Fablab Kaasfabriek (http://kaasfabriek.nl/).

Nieuw gedeelde spullen in het Permanent Future Lab zijn o.a. de Thync. (http://www.thync.com/)

Vanaf 19:30 uur presentaties & workshops

19:30 - 21:00 Biohacking meetup; Bitcoin, Blockchain (& Biohacking)
Wat is de relatie tussen deze digitale munt met biohacking (https://www.meetup.com/PermanentBeta/events/236065672/)?
Je kan denken aan het dragen van je bitcoinwallet in een onderhuidse chip. Of dat je naar andere verdienmodellen gaat, zoals het gebruik van virtualrealitytrainingen per seconde afrekenen. Of biometrische identificatie voor contracten die met blockchaintechnologie worden ondersteund. De spreker van de avond is Krijn Soeteman (http://www.ksoeteman.nl/). Hij is wetenschapsjournalist, radio- en TV maker. Krijn is ook betrokken bij de Bitcoin Wednesday Meetups en schreef eerder voor Tweakers artikelen over bitcoin en blockchain.

19:30 - 21:00 Stamboom Internet of Things
De interactieve stamboom (http://stamboomrealisatie.strikingly.com/) is opgezet om de connectie tussen mensen van verschillende achtergronden en generaties te versterken. Dit door te ontmoeten en echt kennis te maken met de buurt. In deze sessie deelt Nick van Breda de verdere achtergrond van Stamboom. Daarna gaan we gezamenlijk bezig met het vraagstuk hoe Internet of Things sensoren in te zetten. Dit om interactieve spellen die mensen tot beweging zetten en in gesprek met elkaar krijgen.

19:30 - 20:30 Doodle3D Transform - 3D ontwerpen
Doodle3D (http://doodle3d.com/) is een klein technologiebedrijf uit Utrecht. Gestart in 2012 door Rick Companje en Nico van Dijk. Meteen nadat Rick zijn eerste 3D printer geassembleerd had voor het FabLab van Amersfoort viel het hem op dat er geen makkelijk te gebruiken 3D-ontwerpsoftware was. In plaats van zelf in een complex CAD-programma te duiken besloot hij de Doodle3D Sketch App te ontwikkelen.In 2013, als één van de eerste bedrijven in Nederland, hield Doodle3D een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter. Het financierde de ontwikkeling van de Doodle3D WiFi-Box, hiermee werd het mogelijk om op een simpele manier een 3D tekening te maken en deze draadloos op te sturen naar 3D-printers. Nu, in 2016 werken er 5 mensen fulltime aan een nieuwe applicatie: Doodle3D Transform. Met deze app is het mogelijk om veel geavanceerdere 3D ontwerpen te maken, terwijl het is nog steeds net zo makkelijk in gebruik is als zijn voorganger. Voor het financieren van de ontwikkeling van Doodle3D Transform (https://www.kickstarter.com/projects/companje/doodle3d-transform-3d-design-made-easy) is in 2016 opnieuw een Kickstarter campagne gedaan. De komende maanden wordt de nieuwe Transform App doorontwikkelt en klaargestoomd voor de inzet binnen onderwijs.

19:30 - 20:30 Beam Labs, Inc - Als kickstarter de weg vinden naar 'world domination'
Na een jaar voorbereiden en testen is Beam Labs (http://beamlabsinc.com/)vorig jaar februari live gegaan met haar Kickstarter-campagne Beam, de smart projector die in elke lichtfitting past. Binnen 3 dagen behaalden ze het beoogde doel van $[masked] en aan het eind van de campagne stond te teller op $[masked], wat het de succesvolste Nederlandse Kickstarter-campagne ooit maakt. Nu, 2 jaar verder, vertelt Milan Passchier (https://nl.linkedin.com/in/milanpasschier) over de voorbereidingen en ervaringen van de crowdfunding-campagne met de daarbij behorende tips & tricks en de visie van Beam Labs.

21:00 - 21:30 Presentatie decentralizatie website

Speciaal voor het Permanent Future Lab zette Alex Leering zijn stage behorende bij de opleiding Master Communicatie en Beinvloeding aan het Radboud Universiteit Nijmegen in om het decentralizeren van een website te onderzoeken. In een kwartier presenteert hij zijn open-source rapport waarin o.a. de verschillende blockchain gebasseerde mogelijkheden worden toegelicht om een website te decentralizeren. Na de presentatie is gelegenheid voor het stellen van vragen.

21:30 Borrel & Decentralizing website presentatie
Koffie en thee is beschikbaar. Frisdrank & bier kun je met bitcoins afrekenen.

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)