Slaaptechnologie

Psych-IT
Psych-IT
Public group

Sogeti Netherlands B.V.

Lange Dreef 17 · Vianen

How to find us

Via google maps, 9292, etc. :P

Location image of event venue

Details

Slapen is belangrijk. Even bijtanken en ongestoord je indrukken van de dag verwerken. Het wondermiddel maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Te weinig slaapt leidt tot vaker ziek melden en veroorzaakt meer bedrijfsongevallen. De logische vraag anno 2019 is dan: kan technologie je helpen efficiënter of beter te slapen? Op 19 maart zullen Philips slaapwetenschapper Tim Leufkens en DIY Biohacker Peter Joosten deze vraag beantwoorden bij de eerste Psych-IT meetup.

Bio Tim Leufkens: Tim is senior onderzoeker bij Philips Research op het gebied van slaap en neurologische en mentale gezondheid. Momenteel is hij betrokken bij onderzoeksthema’s als onopvallende slaapmeting, slaapverbetering met gebruik van technologie, stratificatie van slapeloosheid en neuropsychiatrische beeldvorming. Tim is ook honorair onderzoeker aan Technische Universiteit Eindhoven.

Bio Peter Joosten: Peter is biohacker, auteur van het boek 'Biohacking' en last but not least 'menselijk proefkonijn'. Daarover blogt hij en geeft lezingen (o.a. bij TedX, KPN en ASML) en interviewt hij diverse experts voor zijn podcast en YouTube-kanaal. Aan de hand van experimenten onderzoekt hij hoe hij optimaal kan leven. Kan hij een superhuman worden? Hoe kunnen mensen hun leven verbeteren en welke apps, activity trackers of andere gadgets helpen daarbij?

Na de presentaties is er ruimte voor vragen en dialoog. De avond is gratis voor geïnteresseerden!