Techno-Liefde: Van liefdesalgoritmen tot mediated touch

Psych-IT
Psych-IT
Public group

Sogeti Netherlands B.V.

Lange Dreef 17 · Vianen

How to find us

Auto: Google maps, OV: 9292

Location image of event venue

Details

Tinder heeft ons daten radicaal veranderd en via trillende knuffel armbandjes, teledildonica en connected nachtlampjes houden stelletjes contact in LAT relaties. Nieuwe vragen doemen op: kan technologie menselijk contact vervangen? Is virtueel de liefde bedrijven ook vreemdgaan? En wat is de impact van genderless seksrobots? Op 15 oktober zullen Trendwetenschapper Jeanneke Scholtens en PhD student Sima Ipakchian Askari deze vragen beantwoorden bij de derde Psych-IT meetup!

Bio Jeanneke Scholtens: Jeanneke is trendwatcher, toekomststrateeg en founder van Buro Zorro. Met een MA in geesteswetenschappen bespreekt en onderzoekt ze het liefst taboe thema’s, waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Ze schreef het boek Holy Fuck over de toekomst van seks, en doet onderzoek naar de toekomst van de kerk, de dood en het leven. Verder reist ze de de wereld over om bedrijven futureproof te maken met de tofste trendsignaleringen en best practices. Ze is bekend van onder meer Zembla, EenVandaag, De Coen & Sander Show, de Telegraaf en Andsee.

Bio Sima Ipakchian Askari: Sima is PhD student bij de Human-Technology interaction groep van de Technische Universiteit Eindhoven. Ze is gespecialiseerd in mediated touch prototypes en hun impact op de psyche. In haar PhD onderzoekt ze hoe we het brein kunnen tricken zodat mensen het gevoel hebben dat hun geliefde daadwerkelijk nabij is en ze bijvoorbeeld een aai krijgen. Verder zoekt ze uit wat de invloed is van context op een mediated touch ervaring.

Na de presentaties is er ruimte voor vragen en dialoog. De avond is gratis voor geïnteresseerden!