SMC030 'The Sound of Music'

Are you going?

30 spots left

Share:
Price: €10.00 /per person
Location image of event venue

Details

Music is business. Music is ondernemerschap. Music is marketing. Ook in de muziekindustrie speelt social media een grote rol. Bij de promotie van artiesten, sales, marketing van nieuwe tracks, reputatiemanagement etc.

Tijdens deze meetup laten we verschillende muziek professionals aan het woord om zo te ontdekken wat de rol van social media voor hen is.

Ook als je geen muziekfan bent wordt dit een super interessante sessie waarin je veel kunt leren over online marketing, promotie, omgaan met fans en ambassadeurs en ondernemerschap.

=====

*****Spreker 1: Joost van Abeelen - Senior Marketeer, Poppodium 013*****
-> https://www.linkedin.com/in/joost-van-abeelen-6862a467/

Tijdens zijn presentatie zal Joost meer vertellen over zijn werkzaamheden bij 013 en WOO HAH! Het bedienen van een uitgesproken community en hoe je content fris en aantrekkelijk houdt gedurende de aanloop naar je evenement.

Na zijn opleiding International Media en Entertainment Management aan Breda University te hebben afgerond is Joost direct gestart in de rol van marketeer bij 013 Poppodium, het grootste poppodium van Nederland. Binnen enkele jaren wist hij te promoveren tot senior marketeer en stond hij met zijn voorliefde voor hiphopmuziek mede aan de wieg van het grootste hiphopfestival van de Benelux, WOO HAH! festival. Sinds de eerste editie is Joost verantwoordelijk voor de social media en content van dit festival dat een jonge, hongerige en zeer actieve doelgroep bedient op social media.

*****Spreker 2: Denis Doeland - Slashie, Auteur, Blogger, Business & Industry Hacker, Disruptor, Maven, Numerati, Speaker en Transformer*****
-> https://denisdoeland.com

Natuurlijk wil je de waarde als artiest of festival vergroten en je business optimaliseren. Maar een begrip van de digitale wereld, waar social media integraal onderdeel van is, om je heen is ook wat waard.
Naast een handleiding voor het hacken van je business, het vergroten van je bedrijfswaarde en het doen slagen van social media, helpt de inhoud van deze sessie (en het raamwerk) je om de (digitale) wereld beter te begrijpen.

Denis Doeland (Utrecht, 1971) is vanaf 1993 actief in de muziek (met name de dance-industrie). Hij begon zijn carrière bij platenwinkel Bad Vibes en startte vanuit die hoedanigheid de eerste muziekactiviteiten van ID&T. In de achttien jaar dat Doeland bij ID&T werkte, hield hij zich bezig met de exploitatie van intellectueel eigendom en de online activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation en zette hij de muziekuitgeverij van ID&T en download portal Dance-Tunes op.

*****Spreker 3: Sebastiaan Hooft - DJ & ondernemer*****
-> https://www.shooft.com

Tijdens deze talk vertelt Sebastiaan ons over hoe hij social media inzet voor zijn DJ carriere en hoe hij de afgelopen periode e-mail terug heeft gebracht in de mix. Daarnaast vertelt hij over de vijf basis principes van ondernemerschap waarover hij onlangs een boek heeft geschreven. Enkel een goed idee is namelijk onvoldoende om succesvol te zijn.

DJ/producer and label-eigenaar Sebastiaan Hooft is al zijn hele leven met muziek bezig. Maar dan 25 jaar nadat hij op schoolfeesten draaide, heeft hij de gymzalen verruild voor clubs in Amsterdam, Tal Aviv, Miama Beach, Azores, Ibiza, Praag en Berlijn. Daarnaast heeft hij zijn eigen record label Redesign Records.

In vijftien jaar tijd heeft Sebastiaan meer dan twintig bedrijven opgezet, overgenomen en verkocht, tientallen startups begeleid, meer dan vijfhonderd internationale ondernemers geïnterviewd en uit al zijn ervaring en inspiratie een basismodel voor een gezond leven als entrepreneur opgesteld.

US News noemde hem in 2015 één van de meest constant succesvolle ondernemers van Nederland. Op zijn 32e belandde hij al op de 100% Self-Made lijst van Quote Magazine en had hij een top 10 notering te pakken in de Deloitte Technology Fast 50.