What we're about

Sago is een netwerk voor mensen die plezier maken met leren willen combineren, waar mogelijk met een hapje en een drankje.

De doelstelling is om met open geest en open hart zo samen aan onze persoonlijke ontwikkeling te werken.

Op een unieke manier kunnen onze deelnemers nieuwe ervaringen beleven of nieuwe kennis opdoen die hun inspireert.

Met verschillende activiteiten op het gebied van gastronomie, wetenschap, economie, technologie, cultuur, geschiedenis, politiek, spiritualiteit en nog veel meer, brengen we mensen bijeen die hun leven willen verrijken. Die activiteiten zijn zeer gevarieerd: van een bezoekje aan een Sterrenwacht, over de laatste nieuwe apps leren kennen, brainstormen over radicalisme, “wat kun je leren over je dromen?”, een wijndegustatie met wijnen uit 8 verschillende landen, leren Zweefvliegen of Zeilen tot een historisch tripje naar Somerset.

Daarbij zijn er een aantal jaarlijks terugkerende klassiekers, zoals het Jaaroverzicht, het Boekenweekend, de Cultuurreis en ons Tuinfeest.

Iedereen kan vrijblijvend de rol van gastheer/gastvrouw opnemen en anderen deelgenoot maken van zijn passie of talent, hetzij éénmalig of weerkerend in informele workshops.

Hierbij proberen we te dialogeren in plaats van te debatteren.

Vriendschap, plezier, leren genieten of genietend leren zijn de waarden die wij koesteren.

Dit is een laagdrempelig initiatief dat openstaat voor iedereen die een meerwaarde zoekt in zijn leven, met budgetvriendelijke activiteiten doorheen gans België en soms het buitenland.

Wil je graag iets delen met anderen op een informele manier of nieuwe dingen verkennen, sluit je dan gratis aan bij ons netwerk.

Upcoming events (1)

Bezoekje aan Mechelen - Hof van Busleyden

Museum Hof van Busleyden

€15.00

Het Hof van Busleyden is een stadspaleis in Mechelen in vroege renaissancestijl, gebouwd begin 16e eeuw voor Jeroen van Busleyden. Het is quasi heropgebouwd in de jaren 30 en in 2018 heropend als Museum Hof van Busleyden. De Luxemburgse geleerde Busleyden was onder Filips de Schone lid en rekwestmeester geworden van de Grote Raad van Mechelen (1504), waar zich ook het hof van aartshertogin Margaretha bevond. In datzelfde jaar werd hij priester en kanunnik van Sint-Rombouts. Hij nam deel aan de hoge politiek en diplomatie, en ontpopte zich tot een humanist en mecenas. Aan de Katholieke Universiteit Leuven stichtte hij het Collegium Trilingue, kweekplaats van nieuw leven in wetenschap en kunst. Ook bevriende intellectuelen als Erasmus, Cuthbert Tunstall en Thomas Morus kwamen over de vloer. De laatste begon er te schrijven aan zijn Utopia en liet ook een hymne na over de magnifieke residentie, waarin hij zong dat "enkel de hand van Daedalus" verantwoordelijk kon zijn voor zo'n oordeelkundig gebouwd huis. Naast het gebouw zelf, zullen we nog 2 interessante exposities bekijken (die mooi aansluiten bij de actualiteit van 2019): NEVERENDING PARK https://www.hofvanbusleyden.be/neverending-park In essentie gaat dit over de huidige noden van een stad (met een artistieke invalshoek) BACK TO BLACK https://www.hofvanbusleyden.be/back-to-black Is zwart altijd zwart of zijn er nuances? Zie jij het verschil tussen roetzwart, pekzwart of gitzwart? En waarom noemen wij deze variaties zo? Back to Black gaat op zoek naar de kunsthistorische betekenissen van zwart en onderzoekt met de bezoekers onze huidige beleving van Bourgondisch zwart.

Past events (71)

Jaaroverzicht 2019 - Kwis

Koewacht 33

€25.00

Photos (299)