[Radionica] Definisanje ciljeva proizvoda i seckanje "slona"

Serbian Product Community
Serbian Product Community
Public group
Location image of event venue

Details

Trener: Bojan Milutinović

Agenda:
Radionica ce trajati 2 sata.
Tokom tih 2 sata će biti vremena i za diskusiju i za reflektovanje na ono što se radi.

Bio:
Bojan Milutinović je Release Manager i Agile Coach u TomTom-u, i SAF trener u Agile humans. Ima 10 godina iskustva u IT industriji. Tokom proteklih 6 godina vodio je veći broj Scrum i Kanban timova, kao Scrum Master, Agile Coach, Release Train Engineer i Project Manager.
Bojan je SAFe Program Consultant, Kanban Management Professional, jedan je od deset Sertifikovanih Scrum Profesionalaca u Srbiji, ima Management 3.0 i Agile Project Management sertifikate. Pasionirani je kouč, voli gejmifikaciju i agilne metrike. Bojan ima veliko primenjeno znanje u lean i agilnoj transformaciji kompanija i vlada gotovo svim agilnim disciplinama: Scrum, Kanban, Scaled Agile Framework, Disciplined Agile Delivery.
Poslednje 2 godine radi kao interni SAF trener u TomTomu i SAF trener u Agile Humans. Obučio je preko 100 ljudi za polaganje različitih SAF sertifikacija i održao preko 50 različitih gejmifikovanih radionica koje pokrivaju teme interesantne za timove i pojedince uključene u procese razvoja proizvoda.

Opis:
Svrha radionice je da slikovito, kroz simulaciju i igru predstavi postavljanje ciljeva za proizvod, kako se ti ciljevi usitnjavaju (refinement/grooming) i pripremaju za rad tima na njima, ali i prioritizuju po značaju za cilj proizvoda.
Cilj radionice je da na konkretnom primeru objasni kako se radi User Story mapping i razjasni značaj ovog procesa za sve uključene u razvoj proizvoda.
Radionica je prilagođena za sve role koje učestvuju u procesu pravljenja proizvoda: Developer, QA, Business Analyst, Designer, Scrum Master, Product Owner i sl.

Radionica ce trajati 2 sata.
Tokom tih 2 sata će biti vremena i za diskusiju i za reflektovanje na ono što se radi.

Napomena: Broj mesta je ograničen, tako da molim ljude koji se prijave, ako ne mogu da stignu, da se odjave sa spiska kako bi dali drugima šansu.