DIY Science Lab - Csendes helyek Budapesten

Smart Healthcare
Smart Healthcare
Public group

Makerspace a Grundon

1082 Nagytemplom utca 30. · Budapest

How to find us

leghátul a Google Grund fölött. Kövesd a piros M betűket! :)

Location image of event venue

Details

DIY Science Lab - Csendes helyek Budapesten

Co-desing MEETUP Budapest csendes helyeinek feltérképezésére.

Rengeteg zaj vesz körül minket nap mint nap, amelyek jelentős hatással vannak egészségünkre és jól-létünkre. Épp ezért nagyon fontosak számunkra a közelükben található csendes helyek és zugok, ahol nem érnek minket erős közlekedési és egyéb zaj terhelések.

Keveset tudunk arról, hogy hol is vannak ezek a helyek a városban és milyen szerepet töltenek be a mindennapi életünkben.

A most induló civil kezdeményezésünk célja, hogy a jelenleg elérhető IoT, közösségi térképezés és szenzoros technológiák segítségével pontosabb képet kapjunk az elérhető csendes helyeinkről Budapesten

Lehetőséget kívánunk adni a kezdeményezésünkhöz csatlakozók számára, hogy együtt gondolkodjanak velünk és közösen tervezzük meg azt a folyamatot és eszközöket, amelyek segítenek bennünket a térképezés megvalósításában.

A DIY Science Lab - Csendes helyek Budapesten tulajdonképp egy civil tudományos (citizen science) projekt, ahol a kutatók, maker-ek és a civilek együtt dolgoznak, és több co-design és prototyping esemény során közösen alakítják ki a szenzorálási és térképezési megoldást.

Ha városlakóként vagy egy közösség képviselőjeként, kutatóként vagy város arculatának alakítójaként fontosnak tartod, hogy megismerjük és védelmezzük ezeket a nyugalmas helyeinket, akkor csatlakozz hozzánk és vegyél részt 2018. augusztus 24-én egy műhelybeszélgetésen, ahol már a tervezés legelső lépéséhez hozzá tudodadni gondolatait.

Osszd meg velünk azokat a történeketek, amelyek ezekhez a csendes helyekhez kapcsolhatók. Jelentkezés az eseményre: itt a Smart Healthcare Meetup felületén

MI A DIY SCIENCE LAB? >> www.diysciencelab.com

A tervezés következő lépésére 2018 augusztus 25-én, másnap kerül sor a DIY SCIENCE LAB - HUMAN SENSING Hackathon keretében. Az eseményre várunk fiatal kreatív fejlesztőket, művészeket, designereket, tervezőket, informatikai és üzleti érdeklődésű szakembereket, egyetemi hallgatókat vagy kutatókat, akik érzékenyek a városi élet környezet-egészségi problémáira, továbbá készek csapatban dolgozni és 10 óra alatt nagyszerűt, hasznosat alkotni. Jelentkezés az eseményre itt: https://www.eventbrite.com/e/diy-science-lab-human-sensing-hackathon-registration-48482408188