What we're about

Deze groep is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over het toepassen van sociocratie 3.0. Zowel geoefende, beginnende en nieuwsgierige mensen zijn welkom. Het enige dat we vragen is een open instelling en de wil om te leren!

Sociocratie 3.0 (S3) biedt een praktische gids met patronen om wendbaar en gelijkwaardig te organiseren. Het is een modulaire werkwijze waarin zeker veel logische onderlinge relaties zitten, maar die niet vraagt om een grootschalige implementatie. De werkwijze richt zich op het wegnemen van spanning: daar waar de spanning het hoogst is, is het startpunt voor verandering.

S3 is principe-gebaseerd en biedt een open en adaptieve collectie van werkvormen, gebaseerd op onder andere Sociocratie, Agile, Lean en Non-violent communication. S3 is bij uitstek geschikt voor complexe situaties waar samenwerking geschaald moet worden naar meerdere teams en domeinen met behoud van effectiviteit, daadkracht en menselijkheid. S3 levert een gezonde basis voor een gelukkige, duurzame en succesvolle organisatie.

Mocht iemand een meet up willen geven, dan kan dat natuurlijk! Graag zelfs :)

Upcoming events (5+)

Exclusieve changemaker sessie met o.a. Jef Cumps (Auteur S3 business novelle))

Oproep aan alle veranderaars binnen organisaties! Wil je echt weten wat er nodig is om de S3 patronen in te zetten voor jouw veranderuitdaging? Wat heb jíj eraan? Van 16.00 tot 18.00 is er voorafgaand aan de speciale meet-up (https://www.meetup.com/Sociocratie-3-0-in-Nederland/events/xsndzqyzmbdb/) een exclusieve sessie voor de changemakers binnen organisaties. Ben jij degene die verandering moet gaan initiëren? Wil je weten hoe je hiermee kan beginnen? Hoe anderen dit zouden aanpakken? Meld je dan aan om bij deze sessie aanwezig te zijn. Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar! Dé kans om al je vragen te stellen aan Jef Cumps , Erik Soonieus en Mira Bangel (LearnS3 leden) en naar huis te gaan met waardevolle tips&tricks die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie!

Wees erbij! Speciale editie met Jef Cumps en S3 in de praktijk bij Over Morgen!

Tijdens deze speciale meet-up zijn we te gast bij Over Morgen. Zij zijn reeds geruime tijd aan de slag met enkele patronen uit S3 en delen hun ervaringen. Daarnaast komt Jef Cumps iets vertellen over zijn boek en over S3. Het belooft een leerzame, gezellige en interessante avond te worden, met ruimte om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en zelf enkele patronen uit S3 te ervaren. Wil je nou echt de diepte in? Van 16.00 tot 18.00 is er een exclusieve sessie voor de changemakers in organisaties. Ben jij nou degene die deze verandering moet gaan trekken? Wil je weten hoe je hiermee kan beginnen? Hoe anderen dit zouden aanpakken? Meld je dan aan om bij deze sessie aanwezig te zijn. Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar! De kans om van Jef Cumps , Erik Soonieus en Mira Bangel (LearnS3 leden) te leren en naar huis te gaan met waardevolle tips&tricks die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie! https://www.meetup.com/Sociocratie-3-0-in-Nederland/events/263582386/ 18:00-18:30 Binnenkomen en welkom 18:30-18:50 Eten 18:50-19:20 S3 de businessnovelle door Jef Cumps 19:20-19:50 Oefening (driver / voorstel vormen / consent besluitvorming) 19:50-20:00 Reflectie op oefening 20:00-20:30 Het verhaal van S3 bij Over Morgen 20:30-21:00 Vragen! 21:00 BORREL

Sociocratie 3.0, onderwerp nog te bepalen.
Sociocratie 3.0, onderwerp nog te bepalen.

Past events (15)

Sociocratie 3.0, oefenen met consent besluitvorming

The Future Group

Photos (110)

Find us also at