Podstawy UX

Stacja IT Warszawa
Stacja IT Warszawa
Public group

Online event

This event has passed

Details

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Obowiązkowa rejestracja i zakup biletów:
https://stacja.it/warsztaty/2020-07-05-podstawy-UX.html

(NOWOŚĆ) Zakup abonament Stacja IT VIP już za 99 zł/msc!
https://stacja.it/abonament

⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

INFORMACJE
Jak tworzyć przyjazne użytkownikowi strony internetowe i aplikacje mobilne? Kim właściwie jest nasz użytkownik i dlaczego nie radzi sobie z naszym portalem? I przede wszystkim: co zrobić, żeby to zmienić?

W programie m.in.:
- Czym jest UX, użyteczność i dostępność?
- Proces projektowania portalu/aplikacji
- Psychologia użytkownika
- Podstawowe zasady projektowania interfejsów komputerowych
- Prototypy papierowe
- Testowanie prototypu portalu/aplikacji

Wymagania wstępne:
Warsztat dla początkujących i osób znających UX “ze słyszenia”, rozważających zmianę zawodu na związany z UX

PROWADZĄCY
Dorota Orzeszek - Programistka i UX designerka specjalizująca się w accessibility. Na co dzień zajmuje się tworzeniem innowacyjnych interfejsów użytkownika i rozwiązań wspomagających dostępność systemów oraz oceną użyteczności i dostępności produktów, interakcji i interfejsów, prowadzi też szkolenia z accessibility, usability i UX.
WWW: http://insideaccessibility.com

PROGRAM WARSZTATÓW
- Przedstawienie zasad warsztatów (9:15 - 9:20)
- Przedstawienie siebie i szkolenia (9:20 - 9:25)
- Poznanie uczestników i ich oczekiwań (9:25 - 9:45)
- Podstawowe pojęcia: UX, UI, usability, accessibility, universal design, interakcje (9:45 - 10:15) konwersatorium 30 min
- Proces projektowania aplikacji (10:15 - 10:45) konwersatorium 30 min + przerwa 15 min
- Badania i psychologia użytkownika (11:00-12:00) konwersatorium 60 min
- Podstawowe zasady projektowania interfejsów (12:00-13:00) konwersatorium 60 min
- Retrospekcja (13:00 - 13:15)
- Lunch (13:15 - 14:00)
- Prototypy papierowe (14:00 - 15:00) teoria 15 min + ćwiczenia (indywidualnie) max. 45 min + przerwa (indywidualnie w zależności od tempa pracy uczestnika)
- Testowanie prototypów (15:00 - 16:15) teoria 15 min + ćwiczenia (grupowe) 45 min + przerwa 15 min
- Retrospekcja (16:15 - 16:30) konwersatorium 15 min.
- Informacja o pełnym szkoleniu, pytania uczestników (16:30-17:00)

UWAGA
Liczba miejsc ograniczona! Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania wydarzenia w przypadku niezgłoszenia się minimalnej liczby uczestników.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Obowiązkowa rejestracja i zakup biletów:
https://stacja.it/warsztaty/2020-07-05-podstawy-UX.html

(NOWOŚĆ) Zakup abonament Stacja IT VIP już za 99 zł/msc!
https://stacja.it/abonament

⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️