Skip to content

Holo World - Creating your first Holographic app

Photo of
Hosted By
Pierre F.

Details

Ta din app in i den verkliga världen.
För ett par år sedan så introducerade Micrsosoft HoloLens, ett sätt att mixa vår verklighet med den digitala.
Under sessionen kommer vi snabbt titta på vad som krävs för att skriva 2D appar (Universal Windows Platform) till HoloLens och sedan dyka lite djupare i 3D appar (Hologram) med Unity.
Vi kommer titta på möjligheter med HoloLens och hur den skiljer sig från konkurrenter och andra tekniker såsom Virtual Reality och Augmented Reality.

Bio
Jimmy fick sin första dator när han var 7 år, det var en ZX Spectrum. Att se sin egen kod exekvera på skärmen var vändpunkten och han visste direkt att han skulle bli utvecklare när han blev stor. Han älskar att ligga i framkant när det gäller både mjukvara och hårdvara och hoppar gärna på Betor om det finns. Varje ny plattform han utvecklar för är det en Spectrum emulator som är Jimmys ”Hello World”.
Idag jobbar Jimmy mestadels som webbutvecklare och spenderar kvällar och helger med det han verkligen brinner för, Windows utveckling. Han startade tillsammans med sin fru en kodintensiv user group (Coding After Work) som fokuserar på att hjälpa deltagare med kod och designproblem. Han talar på konferenser och Hackathons bl.a NDC, Devsum, Techdays, Windows 10 Developer Mania.
Han är medlem i MEET (Microsoft Extended Expert Team) och även Windows Development MVP.
Combitech
Universitetsvägen 14, Linköping · Linköping
Google map of the user's next upcoming event's location