What we're about

Our goal is to gather all those who are already WordPress users, developers, and developers, but also we want to educate people who just want to try to use it. Our mission is to popularize the WordPress platform in Novi Sad.

----------------------------

Želimo da okupimo sve one koji su već korisnici WordPress-a, programere, dizajnere, ali i da edukujemo osobe koje tek žele da se oprobaju u korišćenju istog, a zajednički cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu.

https://www.facebook.com/wpnovisad/

https://www.facebook.com/groups/wpnovisad/

Upcoming events (1)

21. WordPress meetup u Novom Sadu

Startit Centar Novi Sad

U Startit centru, 29 maja 2019. godine ćemo održati 21. WordPress meetup sa dva uzbudljiva predavanja koja neće biti isuviše tehnička ali će naginjati više ka dubinskom razumevanju WordPressa. Prvi predavač je Lazar Dačić, tema - Kako napisati svoj prvi dodatak (plugin) za WordPress Lazar Dačić je diplomirani master inžinjer elektrotehnike i računarstva na FTN Novi Sad. Smer energetika, usmerenje sistemi. WordPress-om se bavi od septembra 2016. godine i radi kao frilenser. Napravio je preko 20 custom tema i editovao niz drugih. Neke od tih tema i dalje nadograđuje i razvija prema željama klijenata. Redovni je posetilac WP okupljanja od 2016. Takođe je tokom prethodne godine išao kod Milane Cap na radionicu kako bi dalje usavršio veštinom pravljenja WordPress tema. Ovim predavanjem se razmatraju neki od razloga zašto se uopšte upustiti u takav poduhvat. Zatim, ono što je najvažnije, a to su neophodna pravila i neke od najboljih praksi prilikom pisanja dodataka (plaginova) za WordPress. Dostaviće se mnoge veze (linkovi) ka važnim resursima na wordpress.org i drugim stranicama developera koji doprinose našoj zajednici. Takođe će se predstaviti jedan kratak plagin i omogućiti preuzimanje. Drugi predavač je Aleksandar Savković, tema - E-Commerce promene potrebne za brzi razvoj Balkanskih trzista. Aleksandar Savković ima više od dve decenije menadžerskog iskustva Trenutno je menadžer za Zapadni Balkan u Enartia.com. Aplikacije koje su neophodne za razvoj tržišta e-shop, integracije sa postojećim i zakonske regulative kako bismo mogli da funkcionišemo,kao i edukacija stanovništva o bezbednosti korišćenja kartica za online plaćanja kao i alternative. Za kraj, par standardnih napomena i obaveštenja: ------------------------------------------------------------------------- WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPress-a. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu. ------------------------------------------------------------------------- Želite da pomognete organizaciju sledećeg #WPNS meetupa ili da podelite svoje znanje sa svima kao predavač? Javite nam se! Prisustvo događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje na zvaničnom meetup eventu (a to je ovde). ------------------------------------------------------------------------- Ukoliko želite da podelite sa zajednicom svoje iskustvo i znanje, možete se prijaviti ovde: https://goo.gl/forms/3TdllpGUBpcfP7bA3 Više o prijava predavača možete pročitati ovde: https://sr.wordpress.org/2018/11/22/

Past events (21)

20. WordPress meetup u Novom Sadu

Startit Centar Novi Sad

Photos (79)

Find us also at