17. WordPress meetup u Novom Sadu

This is a past event

64 people went

Location image of event venue

Details

17. sastanak WordPress zajednice u Novom Sadu će biti posvećen dropshipping sajtovima i veoma popularnom JavaScriptu. Zato, rezervišite svoje mesto na meetup-u na vreme, upišite termin 23. januar 2019. u svoje digitalne (i analogne) podsetnike i ne zaboravite da dođete u Startit centar u 18 sati.

Prvo predavanje će održati Milan Gavrić, online preduzetnik sa dugogodišnjim iskustvom u Dropshippingu. Naziv predavanja koje će Milan održati je: ‚,Kako funkcioniše Dropshipping”.

Predavanje će se usmeriti ka uvođenju ljudi u ovakav model poslovanja, gde će se objasniti osnovna značenja, gde i kako započeti ovaj posao i koji su troškovi vezani za ovaj način poslovanja.

Drugi predavač je Mladen Đurić koji će održati predavanje na temu ‚,Asinhroni Javascript”.

Mladen Đurić (@MacMladen) bio je full stack pre nego što je to postalo in, jer tada drugačije nije moglo. Sada je samo frontender koji radi backend i održava server. Sertifikovani Drupal developer - frontend specialist, vodi školu Koder (https://www.meetup.com/koderrs/), gde između ostalog, drži i JavaScript kurs.

JavaScript je po svojoj koncepciji asinhron i single threaded. Neretko se to asinhrono i callback uzima zdravo za gotovo a callback hell omiljena je tema onih koji imaju problema da shvate mehanizam. Verovatno većina zna da je JavaScript non-blocking ali opet, kako tačno? Event loop, message queue? Sve ovo, pokušaćemo da razjasnimo kratko i popularnim jezikom uz primere.

Za kraj, par standardnih napomena i obaveštenja:
-------------------------------------------------------------------------
WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPress-a. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu.
-------------------------------------------------------------------------
Želite da pomognete organizaciju sledećeg #WPNS meetupa ili da podelite svoje znanje sa svima kao predavač? Javite nam se!
Prisustvo događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje na zvaničnom meetup eventu (a to je ovde).
-------------------------------------------------------------------------
Ukoliko želite da podelite sa zajednicom svoje iskustvo i znanje, možete se prijaviti ovde: https://goo.gl/forms/3TdllpGUBpcfP7bA3

Više o prijava predavača možete pročitati ovde: https://sr.wordpress.org/2018/11/22/