WordPress SEO: Zorg dat je gevonden wordt!

WordPress Hasselt Meetup
WordPress Hasselt Meetup
Public group
Location image of event venue

Details

Hoe goed is de knapste, meest intuïtieve WordPress-website als ze door niemand gevonden wordt? Hoe converteer je een machtige webshop naar een verkoopmonster als er geen bezoekers komen? Waarom geeft Google of BING of DuckDuckGo mijn website niet weer in hun zoekresultaten?

Iedereen weet dat het in dit tijdperk van digitaal verkeer het ontzettend belangrijk is om gevonden te worden. Niet iedereen weet hoe je een WordPress-installatie kan optimaliseren om zo vlot mogelijk door zoekrobots gevonden te worden.

De WordPress Hasselt Meetup wil jullie hierop antwoorden bezorgen en daarvoor hebben we 2 specialisten ter zake uitgenodigd om een & ander te komen uitleggen.

Tim Prys is 40 jaar oud en geboren in onze Meetup-stad Hasselt. Hij heeft een technische opleiding genoten en heb is omgeschoold door middel van een opleiding en veel zelfstudie tot frontend developer. Hij heeft zijn kennis rond SEO opgedaan door veel online cursussen te volgen en veel trial and error.

Koen Van den Wijngaert is actief als web optimizer bij SiteOptimo, waar hij zich bezighoudt met alles wat te maken heeft met het optimaliseren van websites, applicaties en bedrijfsprocessen. Hij doet niets liever dan dingen bijleren en nieuwe technologieën uittesten.

Tim zal het ijs breken! Hij zal spreken over de basis van SEO. SEO is meer dan de website technisch optimaliseren. SEO is een combinatie van verschillende elementen. Te beginnen met de technische minimumvereisten voor je website, gevolgd door het optimaliseren v/d sitestructuur “user experience”. De inhoudelijke aanpak “teksten en afbeeldingen die passen in de context van de website”. En tot slot de impact van betrokkenheid creëren op Sociale Media om zo de positie in Google te verhogen.

Vervolgens gaat Koen verder met structured data! We leven in een wereld waarin data steeds vaker automatisch verwerkt wordt door computers. Denk aan de opmars van de digital assistants en zoekmachines die je vaak het antwoord voorschotelen, nog vóór je op het eerste zoekresultaat hebt geklikt. Dit en vele andere zaken zijn het gevolg van het gebruik van gestructureerde gegevens doorheen je website. Deze talk dompelt je onder in de wondere wereld van structured data!

Als dit geen interessante avond wordt, weten we het niet meer!

Heb jij nog vragen? Laat het ons weten bij je RSVP!

---------------------------------------------

Programma:

18:30 - Deuren open
19:00 - Intro
19:05 - Tim Prys - basis van SEO
19:50 - Pauze
20:00 - Koen Van den Wijngaert - Structured data
21:00 - Einde

---------------------------------------------

WAT/WAAR/WANNEER?
Onze vaste stek 't Borrelhuis
We starten om 19:00, op de 1ste verdieping (volg de pijltjes)
Wie vooraf graag iets mee eet, kan er best al rond 17u30 zijn; kwestie van beetje op ons gemak te kunnen eten...

Parkeren kan aan de Kanaalkom - parkeerschijf is nodig tot 18u, daarna gratis. Vlak aan de Kanaalkom heb je ook gratis parking "Mouttoren" : https://www.hasselt.be/nl/parking-p-vaartstraat-mouttoren

✅ Wil jij deze meetup een presentatie, lightning talk of workshop geven? Of heb je een ander voorstel voor deze meetup? Neem contact op met Koen of Hans, via het formulier op https://wpbelgium.be/speakers/