WordPress Meetup Grunn - oktober Meetup

WordPress Meetup Grunn
WordPress Meetup Grunn
Public group

In de lounge van onze sponsor

Rozenburglaan 3 · Groningen

How to find us

Je kunt door de voordeur gewoon naar binnen lopen.

Location image of event venue

Details

En ook in het najaar gaan we weer over WordPress praten! Voor deze editie zijn er weer twee sprekers die je helemaal gaan bijpraten over een onderwerp dat hun aan het hart ligt.

De eerste spreker van de avond is Marcel Bootsman. Hij is WordPress specialist, eigenaar van nostromo.nl, actief in de WordPress community als polyglot, forum moderator, admin voor nl.wordpress.org en co-organiser van WordCamp Europe, Nederland en Rotterdam. Houdt van tennis, mountainbiken (als het droog is).

In zijn presentatie vertelt Marcel hoe hij in de WordPress community is beland, welke vrijwilige werkzaamheden hij heeft uitgevoerd en hoe hij op het idee gekomen is om 700 kilometer te gaan lopen naar Berlijn voor WordCamp Europe 2019.

Onze tweede spreker van de avond is Arnoud Bruinsma. Arnoud is al sinds de middelbare school bezig met computers. Een van de eerste dingen die hij zich daarbij aanleerde was het gebruik maken van zwakheden in de gebruikte software om zo dingen voor elkaar te krijgen die eigenlijk niet de bedoeling waren. In de loop der jaren is hij op deze manier een beveiligingsexpert geworden, die je precies kan laten zien welke deuren je dicht moet zetten om kwaadwillenden uit je website te weren. Hij zal een aantal cybercrime voorbeelden geven waar het in de praktijk mis ging. We gaan het hebben over de beveiligingsaspecten van WordPress en als er tijd en behoefte is kan er een demo gedaan worden van een live pentest en van de 'digitale vlieger'; een zelf geschreven internet zoekmachine die alle hoeken van het internet laat zien.

Programma:
18:45 : Deuren open / inloop
19:15 : 1e spreker: Marcel Bootsman
20:00 : korte pauze
20:15 : 2e spreker: Arnoud Bruinsma
21:00 : netwerkborrel / socializen