Past Meetup

Prvo WordPress okupljanje u Subotici - #WPSU

This Meetup is past

6 people went

Location image of event venue

Details

Nakon prilično uspešne 2018. nastavljamo širenje naše zajednice, pa okupljanja WordPress Srbije najzad dovodimo na sever naše zemlje - 12. februara ćemo se po prvi put okupiti u prelepoj Subotici.

U fenomenalnom prostoru Startit centra imaćete priliku da čujete dva sjajna predavanja

"Od freelancinga do preduzetništva" - Slobodan Mirić

Predavanje je sinteza jednog puta kroz kreativnu industriju od početka kao frilensera do prelaska na agencijski oblik organizovanja, kao i projektno finansiranje, gde je vrtoglavi skok krenuo upotrebom WordPressa. Težište će biti na mogućnostima brzog ulaska u IT industriju, kako što pre biti upotrebljiv i krenuti konkretno raditi, kao i šta raditi. Slobodan će nam preneti konkretne ideje i interne projekte na kojima radi i koje je moguće ostvariti uz pomoć WordPressa i malo marketinškog znanja.

Slobodan je web developer, koji je radio na mnogim domaćim i stranim projektima i kompanijama. Poslednje 2 godine radi kao preduzetnik, vlasnik agencije za izradu web sajtova i aplikacija. Pored front-end programiranja i WordPressa, zaljubljenik je i u PHP. Pobornik je ideje “Never stop learning” koju prenosi na druge.

***

"WordPress 5.0" - Milan Ivanović

Najnovija verzija WordPressa donosi pregršt novina za korisnike, a među najvećim je upravo uređivač. Pričamo kako najbrže pokrenuti WordPress instalaciju na vašem računaru, prolazimo kroz verziju 5 i pričamo zašto je jako bitno ažurirati sve na najnovija izdanja.

Milan živi za WordPress, organizator je WordCamp Europe i WCBGD, prvi čovek WordPress Srbije, a u slobodno vreme (potpuno neočekivano) drži predavanja o WordPressu i skuplja (gotovo iznenađujuće) majice sa raznoraznih WordPress događaja.

***

Okupljanje će se održati 12. februara sa početkom u 18 časova u Startit centru Subotica - Korzo 1 (II sprat). Prisustvo predavanjima je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta prijavljivanje obavezno.

Vidimo se!