Kako da ubrzate WordPress sajt uz pomoć offloading sadržaja i keširanja

WordPress Serbia
WordPress Serbia
Public group

Startit centar Zrenjanin

Trg Slobode 7 · Zrenjanin

How to find us

Trg slobode 7 (zgrada Pozorišta, na prvom spratu)

Location image of event venue

Details

U Startit Centru Zrenjanin ponovo počnjiemo sa WordPress meetupima i prvi u nizu vas očekuje već u petak, 24. januara sa početkom u 18 časova. Na ovom meetupu ćete imati prilike da čujete dva predavanja na temu WordPress offloadinga i naprednom WP keširanju.

#1 predavanje
Tema: WordPress offloading i sta je to?
Predavač: Nemanja Divjak

Opis predavanja:
Kroz predavanje naučićete šta je to WordPress offloading i kako ga možete koristiti, sa ciljem da ubrzate i optimizujete vaš WordPress sajt kroz offloading medijskog sadržaja.
O predavaču:
Nemanja Divjak je serijski preduzetnik suvlasnik Publitio (Cloud Based Media Asset Management) platforme Publitio i game studia Tummy Games. Vec 16 godina je u hosting industriji i sobzirom na iskustvo podelice nesto vise sa nama o tome sta je to Wordpress offloading i kako nam to moze pomoci u optimizaciji vaseg WordPress sajta.

#2 predavanje

Tema: Napredno WordPress keširanje
Predavač: Aleksa Piljević

Opis predavanja:
Na ovom predavanju ću obuhvatiti tačke kako da profesionalno optimizujete i ubrzate svoj sajt. Keširanje podataka na sajtu rešava oko 90% problema sa serverom, vidno ubrzava i lakše ih dostavlja vašim posetiocima u vidu statičkih fajlova. Optimizacija slika, čišćenje baze od nepotrebnih fajlova, minifikovanje HTML-a / CSS-a, smanjivanje broja request-ova, korišćenje CDN-a, kao i objektno keširanje su samo neke od stavki koje ću dotaći.

O predavaču:
Master inženjer Informacionih Tehnologija. Bavim se više od 5 godina full-time development- om i radim na poziciji Web Developera. Poliglota po struci, od jezika govorim PHP, React, JavaScript, SQL. Veću ljubav gajim prema Backend developmentu, iako se moram susresti i sa frontom. U slobodno vreme sviram gitaru, čistim sajtove od malware-a i obožavam da čitam changelog-ove.

Meetup je zakazan za petak, 24. januara u 18 časova u Startit Centru Zrenjanin na adresi Trg slobode (zgrada Pozorišta, na prvom spratu). Ulaz je besplatan.