What we're about

WordPress Sofia Meetup е местна общност от уеб програмисти, дизайнери, създатели и издатели на съдържание или любители на отворения код, които всеки месец се събират, за да споделят знания и опит и да се срещнат с други потребители на WordPress в района.

Срещите в София са различни по формат - веднъж се канят гости да изнасят лекции, друг път се организират работилници и безплатни обучения, трети път са тематични срещи на общността (срещи на WordPress разработчиците, срещи на WordPress дизайнерите, срещи на собствениците на WordPress + WooCommerce онлайн магазини и т.н.). Всяка среща е придружена от нетуъркинг част, в която присъстващите имат възможност в неформална обстановка да поговорят помежду си, обменяйки знания и опит.

Тези срещи на WordPress общността са безплатни и отворени за всички, които обичат WordPress - единственото нещо, което трябва да направите, за да присъствате, е да се регистрирате в събитието, което искате да посетите. Присъединете се към нас още днес, ще се радваме да се видим!

Научете повече за месечните WordPress срещи на https://make.wordpress.org/community/meetups/

WordPress Global Community Sponsors help fund WordPress Meetup groups and WordCamps around the world. Thank you to WordPress.com, WooCommerce, Jetpack, Nexcess, Bluehost, and Weglot, for their support!

Upcoming events (1)

Най-често допусканите грешки в WordPress. Съвети за начинаещи.

Link visible for attendees

Здравейте, приятели,

Ето, че грандиозния празник по случай 20 г. WordPress вече е в историята, но определено дълго време ще си спомняме за него! И тъй като предстои пътуване до Атина за WordCamp Europe 2023 и не малко хора от общността ни ще го съчетаят с почивката си, се налага да направим кратка пауза през месец юни. Но, още в началото на юли ще стартираме ударно с няколко онлайн събития, на които ще могат да присъстват хора от цяла България!

Изключително съм щастлив, че на първото събитие наш гост ще бъде Олег Петров, който е подготвил страхотна презентация за начинаещи и хора без технически умения.

Част от нещата, които ще научим от Олег в "Най-често допусканите грешки в WordPress. Съвети за начинаещи и хора без технически умения." са:

  • Какъв хостинг пакет да изберем от нашия хостинг провайдър и защо?
  • Защо обновленията на разширения (плъгини), тема и WordPress ядро не трябва да се неглижират?
  • Добра тема или 300 разширения (плъгини)? Защо избора е критичен за успеха на всеки уеб сайт?
  • Грешки, които костват бързината на нашия уеб сайт + съвети как да го забързаме.
  • Съвети за сигурността на уеб сайта ни.

След презентацията на Олег ще има нетуъркинг част, по време на която ще можете да зададете своите въпроси към него, а след тях ще можем да се видим и да поговорим в приятна, неформална обстановка. Специални благодарности на приятелите ни от Delta.BG, Jump.BG и SuperHosting.BG за целогодишната подкрепа на срещите!

Програма:

19:00-19:15 - Въведение
19:15-19:50 - Презентация на Олег Петров
19:50-20:10 - Въпроси към Олег Петров
20:10-21:10 - Нетуъркинг част

Поканете приятели и колеги или споделете събитието - ще е супер да се съберем повече хора! Както всеки път и сега срещата ще бъде напълно безплатна и отворена за всички, като единственото, което трябва да направите е да се запишете в събитието тук в платформата. Ден по-рано ще качим директна връзка към срещата.

Ако имате Facebook акаунт можете да се включите в WordPress Sofia Meetup групата: https://www.facebook.com/groups/344049376341346, в която обсъждаме предстоящите събития, коментираме актуални теми и си помагаме.

За тези, които не знаят: месечните срещи на WordPress Sofia Meetup всеки месец събират хора (независимо дали са професионалисти или абсолютно начинаещи), които по някакъв начин са свързани с най-използваната система за управление на съдържанието в света. Те са напълно безплатни и отворени за всички, които обичат WordPress - единственото нещо, което трябва да направите, за да присъствате, е да се регистрирате в събитието тук.

До скоро виждане!

Past events (34)