Skip to content

Lär dig att bygga sajter med Gutenberg och Advanced Custom Fields + bra tillägg

Photo of
Hosted By
Johan F. and Stanislav K.
Lär dig att bygga sajter med Gutenberg och Advanced Custom Fields + bra tillägg

Details

Nu är det dags för ett nytt Meetup i Stockholm och precis som förra gången så kommer bland annat den nya blockredigeraren (Gutenberg) att stå på schemat.

Senare i november planerar man att lansera version 5.0 av WordPress med den nya blockredigeraren som utvecklats under kodnamnet ”Gutenberg”. Redan nu har många tillägg anpassats och blivit kompatibla med Gutenberg.

Ett av dessa tillägg är Advanced Custom Fields som i sin senaste version låter användare bygga Gutenberg-block på ett mycket enkelt sätt, något som ger helt nya möjligheter för folk som bygger hemsidor.

(Please note: This meetup is held in Swedish.)

Schema
18:00
Meet & Greet

18:15
Johan Falk - Gutenberg och WordPress 5.0 - vad händer?

18:25 - Stanislav Khromov - Workshop - Bygg Gutenberg-block med Advanced Custom Fields
I workshopen som kommer ges under kvällen kommer man få möjlighet att bygga egna Gutenberg-block. (Förkunskapskrav: Inga, dock hjälper det om du har varit inne och ändrat på mallar i tex. ett child theme. Ta med egen dator samt en fungerande WordPress-installation du kan koda i. )

19:15
Paus med något enkelt att äta

20:00
Jonathan Sulo - WordPress-tilläggen som ditt webbhotell fruktar
Prestandaexpert på Servebolt med över 20 års erfarenhet från webbhotell som Loopia, Binero och FS Data, visar hur man ska och inte ska arbeta med tillägg i WordPress. Han tar upp de mest resurskrävande tilläggen, med bättre alternativ, samt visar hur man enkelt felsöker tillägg och långsamma WordPress-sidor.

20:45
Vi avslutar kvällen
Foo Café Internetstiftelsen i Sverige (IIS)
Hammarby Kaj 10D SE-12030 Stockholm · Stockholm
Google map of the user's next upcoming event's location