Porting your C++ code to the web with Emscripten

Zagreb C++ User Group
Zagreb C++ User Group
Public group

Lateral

Strojarska cesta 22 · Zagreb

How to find us

Restoran Lateral se nalazi u prizemlju nižeg od dva poslovna nebodera u VMD kvartu u Strojarskoj cesti na kućnom broju 22.

Location image of event venue

Details

Pridružite nam se na drugom zagrebačkom C++ meetup-u. Novu 2020. godinu ćemo započeti s meetup-om o prebacivanju postojećeg C++ koda na web, ali s ciljem da se izvodi unutar web browsera. Upoznati ćemo Emscripten i njegove mogućnosti.
Saznat ćemo kako ga iskoristiti za kompajliranje postojećih c++ aplikacija i biblioteka u WebAssembly i omogućavanje njihovog korištenja unutar web browsera. Predavanje uključuje live demo C++ aplikacije koja se izvodi unutar web browsera, a razvijena je uz pomoć Emscriptena.

Predavanje će održati Nenad Mikša kojeg ste imali prilike upoznati na prvom meetup-u. Osim što je voditelj tima za alate i infrastrukturu, Nenad je jedan od autora softverske arhitekture Microblinkovih proizvoda. C++-om se bavi više od 7 godina.

Jedan dio predavanja će se referencirati na prošlo predavanje. Ako niste mogli prisustvovati pogledajte snimku na Youtube-u: https://youtu.be/lCYe8YGNTow

Kao i prošlog puta, nakon predavanja slijedi druženje uz cugu i klopu.

Ako želite podijeliti svoje znanje i iskustvo na jednom od idućih meetup-a javite nam se s temom i idejom na: [masked]