Online Meetup: Remote Work

Zagreb Freelancers
Zagreb Freelancers
Public group

Online event

This event has passed

Details

Hi folks,

hope all of you are well! Given the current COVID-19 situation we're trying out a new online format for our next meetup. To test the waters, we'll do this first meetup in Croatian, but we plan to come back with more online meetups in English too.

Stay safe!

--

Bok svima,

dakle, nakon dosadašnjih fizičkih meetupova, odlučili smo privremeno nastaviti druženja naše male zajednice online preko Zooma. Pripremili smo vrlo aktualnu temu i jednog zanimljivog novog gosta (uz već poznata lica) pa se nadam da će vam i online ovakvo druženje biti korisno.

## Raspored

Što se teme meetupa tiče, mislim da je prikladno pričati o remote worku, tj. radu na daljinu. Puno nas već radi na taj način, ali uvijek ima mjesta za poboljšanje. Slijedom COVID-19 pandemije, velik broj ljudi se odjednom našao u situaciji da prvi put radi od doma pa se nadamo da će i tu neka razmjena vještina dobro doći. Pripremili smo sljedeća predavanja:

- Zoran Kornet (https://www.somafitness.hr/) – Zdravlje i tjelovježba unutar četiri zida: kako krenuti i kako nastaviti. Zoran je vlasnik i glavni trener u dvije zagrebačke teretane za grupne i osobne treninge.

- Berislav Grgičak (https://www.linkedin.com/in/berislav-grgi%C4%8Dak-b25232137/) – Rad u distribuiranom timu: Kako olakšati rad u distribuiranom timu, kvalitetno dijeliti informacije i omogućiti asinkroni rad. Berislav radi kao full stack programer na daljinu za Automattic, tvorce Wordpressa.

- Dražen Lučanin (https://punkrockdev.com/) – Home office on a budget: Kako za vrlo malo novca na brzinu složiti ured za ugodniji rad od doma. Dražen radi kao freelance programer i podatkovni analitičar, mahom na daljinu.

## Spajanje

Same upute kako se spojiti ćemo vam poslati ljudima koji RSVP-aju mailom pa pratite svoj inbox pola sata prije meetupa. Za ovo prvo druženje ćemo imati ograničen broj mjesta. Za tehničku pripremu, molim da instalirate Zoom klijent na svom uređaju:

https://zoom.us/download

Također, ako već niste, pridružite se i našem Zagreb Freelancers Slack chatu gdje ćete moći postavljati pitanja i sudjelovati u diskusiji:

https://bit.ly/zg-freelancers

Na Slacku nam možete javiti i ako imate nekih problema u spajanju.

## After-party

Malo je veći izazov organizirati grupno piće nakon online meetupa, ali puno pivovara ima online narudžbe, tako da ako netko želi otvoriti pivu doma i nastaviti čavrljati na Slacku, potičemo vas. 🙂🍻

http://www.beershop.hr/

Također, Let 3 prikladno organizira online stream svog koncerta taman nakon meetupa, tako da proglašavamo taj događaj službenim afterom! 😀

https://www.facebook.com/events/924503834639123/

Vidimo se u srijedu!