Past Meetup

Rust Meetup 201902

This Meetup is past

32 people went

Location image of event venue

Details

Na inauguralnom zagrebačkom Rust meetupu ćemo se upoznati te ugostiti Alana Pavičića koji će nam povući pokoju paralelu između Rusta i C++-a. Po završetku, opcionalan je odlazak na rundu omiljenog entiteta tipa `impl Drinkable`.

---

Alan Pavičić: Kako sam od C++ programera postao Rust programer

Softver koji zahtijeva visoke performanse zahtijeva i jezik koji nam može omogućiti da ih isporučimo. Takvih jezika je razmjerno malo, što pokazuje i kontinuirana popularnost malog broja etabiliranih jezika starije generacije, poput C++-a, među ljudima koji razvijaju sistemski softver.

Rust je programski jezik novije generacije koji nudi alate za razvoj softvera uz malo runtime overheada, bez garbage collectora, ali i uz ozbiljan sustav tipova i određene garancije na memory- i thread-safety.

Predavanje će predstaviti Rust iz perspektive C++ programera koji je postupno uvodio Rust u poveći C++ codebase, te pokazati zašto je nedugo nakon toga u dotičnome Rust postao defaultni jezik.

Ovime ujedno i najavljujemo redovna druženja Rust programera u Zagrebu gdje ćemo zajedno istraživati jezik na svim razinama. Za sljedeći put najavljujemo ponešto o razvoju web servisa, a sve zainteresirane pozivamo da se jave ukoliko imaju bilo kakvog iskustva s Rustom kojeg bi htjeli podijeliti na meetupu!