Skip to content

AI & Beers meetup - Thessaloniki #1

Photo of Demetris Gerogiannis
Hosted By
Demetris G. and Panagiotis P.
AI & Beers meetup - Thessaloniki #1

Details

📌 Μετά από 2 χρόνια απουσίας, τα meetups επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη!

Ασχολείσαι με την ανάλυση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη ή την τεχνολογία γενικότερα?

Tότε το "AI and Beers" είναι το κατάλληλο meetup για εσένα.

📅 Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 18:30, θα συναντηθούμε στον χώρο του Ok!Thess για να συζητήσουμε πως τα δεδομένα αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας και πως ο καθένας από εμάς μπορεί να μπει σε αυτό τον μαγικό κόσμο.

Ξεκινάμε τη νέα σεζόν με δύο ομιλίες που συνδυάζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιχειρηματικότητα.

1️⃣ Financial Machine Learning, Cryptocurrencies, and Crowdsourced Intelligence. A deep dive into the Numerai competition.

Το Numerai (https://numer.ai/) είναι το πρώτο hedge fund στον κόσμο που συνδυάζει Artificial Intelligence (AI), Blockchain και Network effect για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου του. H βασική ιδέα του Numerai είναι η δημοσίευση όλων των χρηματιστηριακών δεδομένων που έχει στην κατοχή του, με σκοπό να επιτρέψει σε ανθρώπους απ' όλo τον κόσμο να τα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο Παναγιώτης Παπαεμμανουήλ συμμετέχει στο Numerai για περισσότερα από 2 χρόνια. Πρόσφατα, ένα από τα μοντέλα του (https://numer.ai/papaemman9) κατατάχθηκε στα top 10 καλύτερα του διαγωνισμού ανάμεσα σε 15.000 διαφορετικά μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα δούμε τι ακριβώς είναι το Numerai και πως ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να εξασκήσει τις ικανότητες του στην επιστήμη των δεδομένων και να πληρώνεται γι΄αυτό.

Ο Παναγιώτης είναι Μαθηματικός και κάτοχος μεταπτυχιακού στην "Επιστήμη των Δεδομένων και του Παγκόσμιου Ιστού". Έχει εμπειρία ως Data Scientist σε τεχνολογικές εταιρείες, αναπτύσσοντας συστήματα Ανάλυσης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης. Τον τελευταίο καιρό εργάζεται ως Data Scientist στην Shopify, αναπτύσσοντας εργαλεία και λύσεις για την υποστήριξη του δικτύου διαχείρισης παραγγελιών της εταιρείας.

2️⃣ The Machine Learning Pod (MLPod™) Canvas: An end-to-end methodology to design, build and deploy ML applications from a business and tech perspective.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και ειδικότερα ο τομέας της Μηχανικής Μάθησης (ΜΜ) αποτελούν τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συχνά και σε μεγάλο βαθμό για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Όλο και περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν αλγόριθμους ΜΜ στις υπηρεσίες του. Ωστόσο αυτή τη μεταφορά τεχνολογίας από την έρευνα σε ένα καθημερινό προϊόν για ευρεία χρήση πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το MLPod™ Canvas (canvas.aiandme.eu) είναι ένα εργαλείο σχεδιαστκής λογικής (design thinking) που επιτρέπει τον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας υπηρεσίας που βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων, παρέχοντας ένα συνεργατικό πλαίσιο σε άτομα από το επιχειρησιακό, νομικό και το τμήμα σχεδίασης και υλοποίησης μια εταιρείας.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης είναι διδάκτορας Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εξειδίκευση στην Υπολογιστική Όραση (Computer Vision). Έχει εργαστεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσοντας προϊόντα στον χώρο του Sportech και του Healthtech. Είναι ιδρυτής και tech lead της εταιρείας ΑΙ and Me (www.aiandme.eu), που παρέχει ένα low-code σύνολο εργαλείων για ενορχήστρωση sandboxes που εκτελούν serverless MLOps σε ετερογενή υπολογιστικά περιβάλλοντα στο νέφος και στο edge.

📋 Πρόγραμμα

  • 18.30: Μαζευόμαστε στο φουαγιέ του OK!Thess
  • 19.00: Ξεκινάνε οι παρουσιάσεις
  • 20:30: Ολοκλήρωση των παρουσιάσεων.
  • Μέχρι άργα: 🍻 Στο τέλος, θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε μπύρες παρέα και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινότητα και προτάσεις για επόμενα meetup.

📍 O χώρος του meetup είναι στο φουαγιέ του ισογείου του OK!Thess, γωνία Κυδωνιών & Μαρίας Κάλλας.

👉 Εγγραφή
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή στο www.meetup.com/ai-and-beers

🚀 Χορηγοί/Υποστηρικτές
Ευχαριστούμε τον μεγάλο μας χορηγό για την εκδήλωση Medoid AI, τον χορηγό Deloitte Alexander Competence Center και το ΕΙΤ ΑΙ Community ως τον βασικό υποστηρικτή της δράσης Πανελλαδικά.

COVID-19 safety measures

Event will be indoors
The event host is instituting the above safety measures for this event. Meetup is not responsible for ensuring, and will not independently verify, that these precautions are followed.
Photo of AI and Beers group
AI and Beers
See more events