Next Meetup

Scrum – Agilni način razvijanja projekata
Dragi Bihać Developeri, Nakon februarske pauze u martu ponovo radimo punom parom. Iz daleke Njemačke u goste nam dolazi jedan Scrum Master da nam priča o Scrum načinu razvijanja projekata. Jednostavno rečeno, Scrum Master je vođa tima koji radi neki posao pomoću Scrum načina vodjenja projekt. To ne mora isključivo biti posao razvoja softvera, ali je otuda i nastao. Šta je Scum i žašto je to potrebno, pričat će nam Adel Hajdarević, bivši student Tehničkog fakultetu Univerziteta u Bihaću, a danas uspješan Scrum Master koji živi i radi u Njemačkoj i profesionalni je trener za Scrum. Pored toga što što ćete čuti o Scrum-u bićemo u prilici da pitamo Adela kako je postao uspješan u poslu s kojem se bavi, te koje su najvažnije osobine mladog čovjeka da napravi uspješnu karijeru. Tema: Scrum – Agilni način vođenja projekata Opis: Svijet se iz dana u dan mijenja i na te promjene je potrebno brzo reagovati. Agilni način razvijanja projekata uspješno se snosi sa tim izazovom. U ovom predavanju ćemo naučiti gdje agilni način razvijanja ima smisla, šta nam donosi i konkretno kako funkcionira Scrum, jedna od nepopularnih metoda za razvijanje projekata. Bihać Developer Mart Metup 16:50 - Okupljanje i priprema metupa 17:00 - Riječ dobrodoslice i uvod i predavanje o Scrumu, Bahrudin Hrnjica 17: 15 - Scrum – Agilni način razvijanja projekata, Adel Hajdarevic 18:15 - Diskusija, pitanja i zatvaranje metupa,

Tehnički fakultet Bihać

dr. Irfana Ljubijankića bb · Bihac

  Past Meetups (4)

  What we're about

  Public Group

  Organiziranje sastanaka i predavanja na temu razvoja softvera, baza podataka, cloud computing, umjetne inteligencija i drugih srodnih tema. Prisustvo na sastancima je slobodno i potpuno besplatno, a svi oni koji žele da saznaju nešto o ovim temama o kojima želimo pričati su dobro došli.
  Meetupi će se organizirati na Tehničkom fakultetu u Bihaću, uz podršku Univerziteta i drugih pravnih subjekata iz Bihaća i kantona.
  Bihać Developers Meetup je nastavnak aktivnosti koje je do sada vodila Bihać .NET user grupa.

  Members (161)

  Photos (28)

  Find us also at