Skip to content

Blockchain; hoe ziet dat eruit in de praktijk? - ism Blockchain Café

Photo of
Hosted By
Fanny C. and 3 others
Blockchain; hoe ziet dat eruit in de praktijk? - ism Blockchain Café

Details

Vanavond zijn we te gast bij De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Tijdens deze Meetup neemt Blockchain030 een kijkje in de keuken van concrete blockchainprojecten in de regio Utrecht. Zij laten ons kennis maken met praktijktoepassingen van de blockchain. Na afloop van de presentaties is de netwerkborrel (op eigen kosten) in de bar van camping Ganspoort.

Programma
19.00 - 19.30 Inloop
19.30 - 21.30 Sprekers
21.30 - ? Netwerkborrel

De volgende projecten presenteren zich:

DUIC 'Blockchain als Factchecker' - Danielle Arets en teamleden
Vorig jaar ontving DUIC subsidie gekregen van het SIDN Fonds voor het project ‘Blockchain als Factchecker’. Ook financiert Google het project. Door nepnieuws staat de journalistieke geloofwaardigheid onder druk. Met het oog op transparantie en betrouwbaarheid van het nieuws wil DUIC een pilot opzetten rondom Utrechts nieuws, waarbij blockchain wordt ingezet om vertrouwelijke gegevens uit te wisselen en informatie te beoordelen. DUIC wil hiermee nagaan hoe met de inzet van blockchain een systeem van vertrouwen kan worden opgezet. Blockchain biedt namelijk mogelijkheden waarbij journalisten als factcheckers de belangrijkste knooppunten in het netwerk kunnen zijn. Door informatie als feiten te oormerken, pakken ze hun rol als de controlerende macht weer op. Danielle en collega's presenteren de resultaten van het onderzoek en de opvolging ervan.

HU Blockchain Lab - Peter Nobels
Het HU Blockchain Lab initieert en begeleidt blockchainprojecten en ontwikkelt blockchainkennis met studenten en promovendi.

Blockrock podcast - Susanne Pieterse
Blockrock brengt interviews met blockchain bedrijven en projecten van Nederlandse bodem. Het doel van de Engelstalige podcast is het promoten van Nederland als 'the place to be' voor blockchain ondernemers.

DeepDive.training leren werken met de blockchain - Marc Buma

De afgelopen tijd heb ik veel training over blockchain / cryptocurrencies gegeven. Op de komende avond meetup van Blockchain030 / Blockchain Café bij DUIC deel ik mijn ervaringen en de metaforen die ik daarbij gebruikt heb.
...

Een korte beschrijving van de overige blokchainprojecten die we deze avond presenteren volgt later.

Helling 13 · Utrecht
28 spots left