budapest.NET #3

Budapest.NET meetup
Budapest.NET meetup
Public group
Location image of event venue

Details

Gyertek, találkozzunk!

Tudj meg minél többet a legújabb technológiákról.

Novák István (Microsoft Regional Director (http://microsoft.hu)) : A Microsoft Roslyn projektje – Compiler-as-a-Service

A Microsoft öt évvel ezelőtt hozzálátott a Visual Studio felügyelt kódú fordítóprogramjainak megújításához. A Roslyn projekt azóta igen közel került a kitűzött céljához. Miről is szól ez a történet? Milyen lehetőségeket rejt ez a fejlesztők – és a Microsoft – számára? Ebből a rövid előadásból megismerheted a projektet, és választ kaphatsz ezekre a kérdésekre is.

Angyal Gábor (LogMeIn (http://logmein.com)) : join.me screen recording (in the cloud)

Hogyan tervezzünk egy jól skálázható, hibatűrő rendszert, ami majd egy tucat komponensből áll. Milyen lehetőségek és buktatók lehetnek.

Lehóczky Zoltán (Lombiq Technologies Ltd. (http://lombiq.com/)) : Belépő a gyümölcsösbe - Orchard webalkalmazások

A spanyolviaszt feltalálni márpedig nem szeretjük, pláne minden egyes (web)projekt keretében. Akkor tehát használjunk keretrendszert. De még inkább tartalomkezelő-rendszert. De miért ne lehetne mindkettő?
Az Orchard ( http://orchardproject.net/ ) egy viszonylag fiatal, nyílt forráskódú (és egyébként a Microsoft által elkezdett) tartalomkezelő-keretrendszer: CMS és webes keretrendszer is, ami szereti a fejlesztőket. A csupademo előadás keretében megnézzük, miért jó Orchard alapokon fejleszteni, és mit kapnak a felhasználók - mindezt az Orchard egyik fejlesztőjétől.