Skip to content

What we’re about

Στον ευρύτερο χώρο του data science, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν υπάρξει πολλοί τομείς που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και επενδύσεις στην έρευνα και τη βιομηχανία: Analytics, Big Data, Machine / Deep Learning, LLMs και άλλα.

Πιστεύουμε οτί υπάρχει ένα ακόμα πεδίο το οποίο ενώ είναι πολύ σημαντικό έχει παραδοσιακά υποτιμηθεί: η επιστήμη της αιτιότητας ή αλλιως, causality.

Δημιουργήσαμε αυτό το meetup group για να διαδώσουμε την "causal" πλευρά του data science στην Ελληνική κοινότητα, και για να γνωρίστουμε μεταξύ μας όσοι έχουμε ασχολήθει ή θα θέλαμε να ασχοληθούμε με αυτό.

Πραγματοποιούμε λίγες συναντήσεις τον χρόνο, με επίλεκτους ομιλήτες που σύχνα έρχονται από κορυφαίες εταιρείες ή ερευνητικά ιδρύματα. Στις συναντήσεις μας έρχονται επαγγελματίες των data, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, αλλά και άνθρωποι απο όμορες δεξιότητες που έχουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Δείτε εδώ ένα εισαγωγικό deck που έχουμε ετοιμάσει σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα του event, και εδώ για εφαρμογές του στον χώρο του marketing.

Είμαστε ευγνώμονες για την υποστηριξή του meetup και ευχαριστούμε την Intelligencia AI, το κέντρο Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Mediterranean College και την HP Inc.

See you at the next event!
Οι οργανωτές

Upcoming events (1)

See all
  • The 4th Athens Causal Data Science Meetup
    Impact Hub Athens, Athens
    • Photo of Georgios Giannarakis
    • Photo of Ilias Tsoumas
    • Photo of Nick Aiva
    • Photo of Αθανασία Καλογήρου
    • Photo of Christos Ntafos
    +11