Skip to content

Aligning Public Tech Unconference 2023

Photo of
Hosted By
Johan G. and 4 others
Aligning Public Tech Unconference 2023

Details

Aligning Public Tech is terug! Na een fantastische unconference in 2020 willen we weer de Public Tech community in Nederland samenbrengen. Voor ontmoeting; een overzicht te krijgen van initiatieven; nieuwe samenwerkingen op te zetten; en Public Tech in Nederland te versterken!

Een unconference is een informeel, door deelnemers geleid evenement dat zich richt op een open uitwisseling van ideeën en discussie. In een unconference stellen de deelnemers zelf de agenda op. De nadruk ligt op interactie, samenwerking en het delen van kennis en ervaringen tussen de deelnemers.

---------------------------------------------------------------------------
Heb jij al een idee voor een sessie? Laat het hier weten! https://etherpad.bof.nl/p/aligning-public-tech
---------------------------------------------------------------------------

Achtergrond
Code for NL is de Nederlandse community van mensen die open samenwerken aan een eerlijke en inclusieve digitale overheid en samenleving. Ons doel is de succesvolle digitale transformatie van de overheid en de samenleving als geheel. Daarbij staan open samenwerken in lijn met publieke waarden centraal.

Code for NL is ontstaan uit Waag Futurelab en governing partner van het internationale Code for All netwerk.

Unconference
We zien dat er veel initiatieven, projecten en organisaties binnen en buiten de overheid zijn die werken aan doelen die vallen onder de noemer Public Tech. We geloven dat er kansen zijn om strategischer met elkaar samen te werken, zodat we onze doelen beter kunnen bereiken. Daarom willen we in een open unconference setting mensen, initiatieven en organisaties beter leren kennen, om te zien hoe we op inhoud kunnen samenwerken.

Wat is Public Tech
Public Tech is (open) technologie waarin publieke waarden, zoals privacy, autonomie en transparantie, en publieke belangen uitgangspunten zijn. Public Tech ondersteunt het functioneren van een democratische samenleving waarin mensen elkaar vrij en veilig kunnen ontmoeten.

Waarom deelnemen?

  • Je krijgt een beter overzicht van welke organisaties en initiatieven er zijn in Nederland op het gebied van Public Tech. Je hoort ook over zaken die nog in de pijplijn zitten.
  • Je krijgt een beter idee welke thema’s belangrijker worden de komende jaren.
  • Je kunt werken aan strategische afstemming met organisaties die vergelijkbare doelen nastreven (wie doet wat).
  • Je kunt kansen zien om samen te werken aan projecten, om gezamenlijk projecten op te starten, om gezamenlijk op te trekken in communicatie, om gezamenlijk het overheidsbeleid te beïnvloeden, etc.
  • Je breidt je netwerk uit met mensen die op relevante posities binnen en buiten de overheid zitten.

Doelgroep
Voel jij je aangesproken, dan ben je welkom! We zoeken in ieder geval samenwerking met organisaties op het gebied van Public Tech. De primaire doelgroep zijn diegenen die zich verantwoordelijk voelen en/of zijn in de totstandkoming van Public Tech. Anderen zijn ook welkom, indien ze de intentie hebben om na de bijeenkomst de ideeen en initiatieven verder te brengen.

Agenda
12:30 Inloop
13:00 Aanvang, welkom, introductie
13:15 Unconference agenda samen bepalen
13:45 Breakout Ronde 1
14:45 Breakout Ronde 2
15:45 Breakout Ronde 3
16:45 Afronding
17:00 Borrel

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.

Code For NL
Code For NL
See more events
Zuid Hollandplein 1 · Den Haag, ZH