Skip to content

CraftHub x UX Budapest Meetup - Design System, mint élő organizmus

Photo of CraftHub Events
Hosted By
CraftHub E. and 2 others
CraftHub x UX Budapest Meetup - Design System, mint élő organizmus

Details

🚀 A design systemek élő organizmusként kezelése segíti a kis és nagyvállalatokat hatékonyabbá tenni a tervezési és fejlesztési folyamatokat, miközben támogatják a brandet és biztosítják a tervezők eredményességét. Fontos megjegyezni, hogy a design rendszert mint terméket kell kezelni, amelyet folyamatosan fejleszteni kell az igényeknek megfelelően. Ez a megközelítés végső soron intuitívabb, hozzáférhetőbb és élvezetesebb felhasználói élményeket eredményez.

🤩 Csatlakozz egy design szakmai eseményre, ahol a design systemek és UI kitek világába kalauzol! Három kiváló előadó és egy interaktív kerekasztal beszélgetés vár rád, hogy bevezessen a design systemek és UI kitek világába. Ismerd meg, mi milyen kihívásokkal és megoldásokkal működtetjük rendszereinket

📅 Dátum és helyszín:

A meetupon való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!
🎟️ Regisztrálok

Program:
17:30 - 18:00 Helyszíni regisztráció
18:00 - 19:00 Kerekasztal beszélgetés
19:00 - 20:30 Networking

Előadások:
1, Design system: a közös nyelv
Kovács Attila, Design System Designer, MBH
Egy UI kit és egy teljes design system között jelentős különbségek vannak stratégiai, tervezési és fejlesztési folyamatok támogatásának mértékében. A design systemek átfogóan kezelik a brandet egy nagyobb célt szolgálva. Támogatják a tervezési és a fejlesztési folyamatokat, szabályokat és irányelveket biztosítanak a termékek közötti konzisztencia érdekében. Ezzel szemben a UI kitek elsősorban vizuális komponensekre és elrendezési sablonokra koncentrálnak, és nem foglalkoznak a teljes felhasználói élménnyel vagy a szervezet több termékén átívelő egységgel.

2, Felhasználó központú design
Kondor Máté, Product Designer, Exalt Interactive
A design system sikeressége a széleskörű elfogadástól függ. A marketing szemlélet nélkülözhetetlen a design csapat számára, hogy a system, amin dolgoznak alapvető eszközzé váljon a projekt tervezés/kivitelezés folyamatában. Fontos a célközönség igényeinek folyamatos megértése, hatékony kommunikációs stratégiák kialakítása, és az értékesítési taktikák alkalmazása. A design systemet, mint terméket kell kezelni, amelyet folyamatosan alakítani és fejleszteni kell az igényekhez igazodva.

3, OTP design system felskálázása nemzetközi szintre
Szathmári Péter, Design System Strategist, OTP
A design system cégcsoport szintű elterjesztése nem egyszerű feladat. Az előadás során elmondjuk, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeni, melyek a legnagyobb nehézségek ebben a folyamatban. Bemutatjuk, hogy hogyan kommunikálhatjuk a legfőbb előnyeit a vezetőség és a különböző országok felé, valamint hogyan biztosíthatunk támogatást és oktatást a sikeres bevezetéshez. Az előadás célja, hogy inspiráljon és útmutatást nyújtson ezen kihívások kezelésében.

MC: Suhajda Gábor, Design Lead, Bobcats Coding

Partnereink:
UX Budapest: Magyarország legnagyobb és legmeghatározóbb UX közössége és egyben UX találkozók szervezője. Csatlakozz Facebook-közösségükhöz ITT.

Create26: A Create.26 a Király utca 26. szám alatt található a belváros közepén. Céljuk, hogy olyan értékes találkozási pontként működjenek, ami elhelyezkedéséből adódóan is mindenki számára könnyen elérhető. Közösségi irodájuk ideális hely munkához, továbbképzéshez, vagy ha egyszerűen csak egy élénk, tehetséges közösségre vágysz.

A rendezvényen való részvétellel a résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy képmás (fotó vagy videó) és/vagy hangfelvétel készüljön róla és, hogy ezeket CraftHub Kft. promóciós és/vagy marketinganyagokban felhasználja.

COVID-19 safety measures

Event will be indoors
The event host is instituting the above safety measures for this event. Meetup is not responsible for ensuring, and will not independently verify, that these precautions are followed.
Photo of CraftHub Meetups group
CraftHub Meetups
See more events
The Spot Budapest
Király utca 26 · Budapest
Google map of the user's next upcoming event's location
FREE
120 spots left