Skip to content

Cloud Native: OpenStad herbruikbaar maken voor gemeenten, Kubernetes bij NU.nl

Photo of
Hosted By
Bart J. and 3 others

Details

VNG Realisatie en Logius organiseren een serie online bijeenkomsten voor softwareontwikkelaars, systeembeheerders en IT-architecten. Aan bod komen containerorchestratie met Kubernetes en andere ‘cloud native’ technologieën.

Voor deze eerste bijeenkomst zijn sprekers uitgenodigd van binnen en buiten de overheid om kennis te delen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

* 15:00 - 15:10: Introductie
Bart Jeukendrup, technical lead team Haven bij VNG Realisatie/Common Ground en Martin Dias D'Ullois, product owner Cloud Services bij Logius.

* 15:10 - 15:40: OpenStad herbruikbaar maken voor gemeenten
Tosh Koevoets, lead developer bij Gemeente Amsterdam

OpenStad biedt open source software voor laagdrempelige participatie, zodat inwoners kunnen meedenken en beslissen over wat er in de stad gebeurt. De software is oorspronkelijk ontwikkeld door Amsterdam en wordt nu door steeds meer gemeenten gebruikt. Tosh laat zien hoe met behulp van Kubernetes en Helm charts sinds kort de installatie van OpenStad is vereenvoudigd en eenvoudiger opgeschaald kan worden naar meerdere gemeenten.

* 15:40 - 16:10: Kubernetes bij NU.nl
Tibo Beijen, senior solutions architect bij DPG Media

NU.nl krijgt 2 miljoen bezoekers per dag. Hoe bevalt Kubernetes in een ‘high traffic’ omgeving? En waarom is NU.nl overgestapt van ‘zelf doen’ Kubernetes met Kops naar ‘managed’ Kubernetes van AWS met EKS?

* 16:10 - 16:30: Lightning talks;
Korte presentaties over GAIA-X, Codebase Stewardship and tools for public code en Digital Sandbox

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen.
Online event
This event has passed