Next Meetup

Azure DevOps Community Launch
Na prvom sastanku Developer user grupe biti u 2019. godini postajemo dio globalne inicijative Azure DevOps Community Launch! 17:30 - Okupljanje 17:45 - Predavanje 19:00 - Druženje Pridružite nam se i upoznajte Azure DevOps, skup servisa u oblaku koji podržava cjelokupni ciklus razvoja softvera. Sastoji se od pet servisa: Azure Boards (planiranje i praćenje rada), Azure Repos (Git/TFVC repozitoriji), Azure Pipelines (napredno CI/CD rješenje), Azure Test Plans (manualno i istraživačko testiranje) i Azure Artifacts (upravljanje paketima). Servise možemo koristiti kao integriranu DevOps platformu ili pojedinačno, povezujući ih s alatima koje već koristimo. Azure DevOps je odlično rješenje neovisno o vrsti aplikacije koju razvijate (web/mobilna/desktop), platformi (Windows/Linux/MacOS) ili oblaku (Azure/AWS/GCP). Kroz niz demonstracija upoznat ćete se s pametnim agilnim alatima za planiranje, efikasnim mehanizmima za kolaboraciju poput Git pull requesta i modernim automatiziranim CI/CD kanalima za isporuku koji podržavaju proces odobravanja i uvjetovane isporuke. Objasniti će vam kako se Azure DevOps integrira s drugim servisima poput Slacka, Trelloa i SonarClouda. Posebno ćemo detaljno prikazati servis Azure Pipelines, koji se lako integrira s GitHub-om i omogućava besplatnu izgradnju kanala isporuke i CI/CD za open source projekte, a nudi i odličnu podršku za rad s kontejnerima. Vidjeti ćete zašto Azure DevOps predstavlja sljedeći stadij u evoluciji Visual Studio Team Services (VSTS) i Team Foundation Server (TFS) platforme. Ne propustite priliku upoznati Azure DevOps i kroz demonstracije se uvjeriti kako taj skup servisa može pomoći vašim timovima pouzdano i kontinuirano isporučivati proizvode visoke kvalitete neovisno o tehnologiji i platformi koju koriste. Dođite na vrijeme kako bi imali priliku ugrabiti neki od sponzorskih poklona te sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti zanimljive nagrade. Kroz predavanje će vas voditi Ognjen Bajić iz Ekobita, DevOps konzultant i Professional Scrum Trainer s više od 20 godina iskustva u profesionalnom razvoju softvera. Specijaliziran je za Microsoft ALM/DevOps i radi s Team Foundation Serverom (TFS) i Azure DevOps od 2004. godine. Ognjen pomaže timovima i organizacijama kod uvođenja agilnih alata i praksi, automatizacije i optimizacije razvojnih procesa te da ostvare izvrsnost u kontinuiranoj isporuci i DevOpsu. U radu s timovima, uz fokus na tri aspekta DevOpsa, ljude, procese i alate, vodi ih kod uvođenja profesionalnih razvojnih praksi. Predavao je na nizu konferencija (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca, Windays) i radionica. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Microsoft MVP for Developer Technologies. Posjeduje niz certifikata: PSM I i II, PSD, MCSD: ALM, MCTS:TFS, MCSD.NET, PMP.

Microsoft Hrvatska

Horvatova 82 · Zagreb

  Past Meetups (9)

  What we're about

  Jedna od najstarijih grupa u Hrvatskoj koja se bavi pretežno Microsoftovim platformama i rješenjima, no ne bježimo niti od općenitih developerskih tema kao niti standardnih i open source tehnologija. Sastajemo se svaki mjesec u Zagrebu! Sve je za članove besplatno, neprofitno i volonterski! Pridružite nam se!

  --

  SPONZORI
  Nakon predavanja se volimo kratko podružiti uz pizzu ili slično. Naravno da se može i bez toga, no onda nema tog networkinga i druženja na kraju, što je šteta. S obzirom da hrana ne pada s neba, imamo otvoren poziv prema sponzorima, tvrtkama koje žele podržati našu grupu i dijeljenje znanja. Pravila su jednostavna i transparentna kako bi svi imali iste uvjete, ali i da ne pretvorimo grupu u marketinški alat.

  • Jedna firma sponzorira jedan sastanak
  • Ideja je da se što više različitih firmi uključi, tako da "novi" sponzori imaju prednost pred ponavljajućim
  • Bez obzira na interes, jedna firma može biti sponzor najčešće dva puta u (školskoj) godini
  • Sponzor ne utječe na izbor tema
  • Sponzor dobiva: kratku zahvalu u najavi sastanka (ide mejlom na svih 500+ članova grupe), slide zahvale u uvodnom dijelu sastanka ili max. 5 minuta vremena (ako predstavnik želi doći i reći par riječi), kratku zahvalu nakon sastanka (ide mejlom na sve prisutne)
  • Sponzor sam bira čime će i kako počastiti (najčešće su to pizze, no može biti i nešto drugo)
  • Dogovor s cateringom i plaćanje obavlja sponzor direktno (možemo pomoći oko spajanja s pizzerijom koja najčešće to odrađuje)
  • Konačan trošak ovisi o broju prijavljenih, kreće se između 500 i 1000 kn ako se radi o pizzama (procjenu broja ljudi javljamo dva dana prije sastanka)

  Zainteresirani molimo javite se na devugzg@outlook.com gdje ćemo i rado odgovoriti na sva pitanja.

  Members (588)

  Photos (82)

  Find us also at