Serverless kontejneri i Sitecore

Microsoft Developer User Group Zagreb
Microsoft Developer User Group Zagreb
Public group
Location image of event venue

Details

Ovomjesečno druženje sponzorira Infobip (https://www.infobip.com) - hvala im na podršci!

17:30 - Okupljanje
17:45 - Predavanja
19:00 - 🍕🍕🍕

⏰ Ivan Čuljak: Serverless containers on Azure
Docker kontejneri nam olakšavaju i kompliciraju život već skoro šest godina. Serverless smo upoznali prije otprilike četiri godine, ali primarno kroz funkcije.
Naravno, na Internetu postoji velika količina ljudi koji se svađaju jesu li bolji kontejneri ili serverless, ne znajući da je serverless područje puno puno šire od samo funkcija, ali i da funkcije ne moraju biti serverless.
U klasičnom deploymentu Docker kontejnera potrebna nam je infrastruktura, orkestrator, procesi, itd. Koliko god koncept kontejnera pomaže da bolje iskoristimo infrastrukturu koju imamo na raspolaganju, ne pomaže nam kad hitno trebamo dodatne resurse na neko kraće vrijeme.
Tu u priču ulaze serverless kontejneri pomoću kojih možemo zatražiti resurse koje trebamo, kada ih trebamo te platiti samo onoliko koliko smo koristili. Naravno, te serverless kontejnere možemo koristiti samostalno bez orkestratora, ali i spojiti ih na postojeći Kubernetes orkestrator.
Dođite vidjeti kroz seriju kratkih demoa o čemu se radi, kako koristiti, kako paliti kontejnere kao reakciju na neki event ili programtaski te ih ugasiti kad nam više ne trebaju, itd.

⏰ Darko Subić: Uvod u Sitecore CMS
Čuli ste do sada za Sitecore ali ga još niste imali priliku iskušati,
netko vam ga je preporučio ali niste još uhvatili vremena sami iskušati,
ili još niste uopće čuli što je Sitecore?
Ovo je prava prilika da sami vidite iz developerske perspektive kako Sitecore izgleda, kako se ponaša i najbitnije kako putem Sitecore-a možemo našim klijentima pružiti proizvod vrhunske kvalitete.