Skip to content

Drupal Tech Talk 28: Where would we be without API's?

Photo of
Hosted By
Marc van G.
Drupal Tech Talk 28: Where would we be without API's?

Details

Zonder API's was het een stuk moeilijker om verschillende stukjes software te laten samenwerken en zou onze code voortdurend stuk gaan. Dus bij de 28e Drupal Tech Talk heffen we het glas op de API's en duiken we in de werelden van OAuth en JSON:API.

Voor deze Drupal Tech Talk zijn we te gast bij SWIS in Leiden. Zoals altijd zijn we de gastheer zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van een ruimte en het verzorgen van eten en drinken. Kom je met de auto, laat het dan even weten ivm. parkeerplekken.

Louis Nagtegaal: OAuth2 in de echte wereld
---
We hebben allemaal wel eens OAuth2 gebruikt, gewoon als bezoeker van een website of gebruiker van een app. En waarschijnlijk hebben we zelfs wel eens een of meerdere modules in een Drupal-site gehangen die het inloggen via OAuth2 bij providers zoals Google of Facebook voor ons regelt.

Misschien heb je zelfs wel eens een tutorial of theoretische uitleg over OAuth2 implementaties gelezen en denk je, ach dat is allemaal goed te doen. En ja, dat is het ook. Maar in deze case study wordt ook duidelijk dat een toepassing bouwen die OAuth2 op een iets andere manier gebruikt, toch net iets meer vraagt dan alleen het volgen van een online voorbeeld.

In deze presentatie dus geen snelle tutorials of flitsende live demo's, wel een eerlijk verhaal, met stukjes code, schaamte, bugs, blijdschap en aan het einde zelfs leermomenten.

This session will be presented in Dutch.

Björn Brala: Stop the noise! Introduction to the JSON:API specification
---
In this session, we will talk about the JSON:API specification and how Drupal implemented it. We also have a look at how you would use this in your own Drupal installation and what modules help you finish up the experience.

This session will be presented in English.

Programma
---
17:30 Inloop
17:45 Welkom & introductie
18:00 Sessie 1: Louis Nagtegaal
19:00 Eten
19:30 Sessie 2: Björn Brala
20:30 Borrel

Op een Drupal Tech Talk komen Nederlandse Drupal developers op een wisselende locatie bij elkaar om kennis te delen en elkaar beter te leren kennen. Dat alles gebeurt onder het genot van eten en drinken dat wordt verzorgd door de ontvangende organisatie. De Drupal Tech Talk wordt georganiseerd door LimoenGroen.

Wil je een keer komen spreken, of heb je een onderwerp waar je meer over wilt weten? Laat het ons weten met het Meetup contactformulier of via https://twitter.com/DrupalTechTalk.
SWIS Full Service Internet Bureau
3e Binnenvestgracht 23 · Leiden, ZH
How to find us

SWIS bevindt zich in het gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden, op loopafstand van het station. Let op: Leiden heeft een aantal Binnenvestgrachten. Je moet de 3e hebben. Zie ook https://www.swis.nl/contact.

Google map of the user's next upcoming event's location