Past Meetup

Novi trendovi u pakiranju i dostavi proizvoda

This Meetup is past

59 people went

ZIP Factory

Remetinecka cesta 7 · Zagreb

How to find us

Meetup se održava u bivšim prostorijama ZIP-a na Kajzerici (zgrada do Prima namještaja). Ako se izgubite, nazovite na 0992025707

Location image of event venue

Details

Kupovinom na internetu odgađamo zadovoljstvo konzumacije proizvoda, pa je prvi kontakt s paketom iznimno važan. Brzina i fleksibilnost dostave, ali i sam izgled pakiranja postaju sve važniji faktor za kreiranje pozitivnog korisničkog iskustva s brendom.

Kako bi saznali kojim metodama trgovci mogu poboljšati kvalitetu svoje usluge, pozvali smo profesionalce za pakiranje iz Modipacka da zajedno s predstavnicima logističkih kompanija (DPD, GLS i MBE) predstave novosti u svijetu ecommerce logistike.

PROGRAM:

19:00 – 19:30 Modipack – prezentacija rješenja za pakiranje
19:30 – 20:15 Panel rasprava (Modipack, DPD, GLS i MBE)
20:15 – 21:00 Networking

Neke od tema o kojima ćemo pričati na panelu su...

1. Rezultati naše ankete su pokazali da većina trgovaca kupuje kutije i dodatno štite osjetljivu robu. Znači li to da dostavne službe ne osiguravaju dovoljno kvalitetne kutije? Planira li se išta raditi po tom pitanju u budućnosti? Koliko paketa je oštećeno zbog nepropisnog pakiranja?

2. Mnogi trgovci se boje istaknuti mogućnost povrata robe u roku 14 dana, no iz razgovora s većinom velikih, stopa povrata iznosi manje od 5 %. Kakva su iskustva panelista s povratima? Koliko paketa nije uopće preuzeto? Što se događa u slučaju da kupac želi promjeniti lokaciju dostave? A što ako mu paket nije dostavljen na vrijeme?

3. Koliko kupaca koristi pickup kao opciju dostave paketa? Hoće li ta brojka u budućnosti rasti?

4. Koja je stopa plaćanja paketa prilikom preuzimanja? I koliko to komplicira poslovanje? Što bi pomoglo da se poveća stopa plaćanja robe prije preuzimanja odnosno korištenjem kartica?

5. Zašto je cross border dostava uopće toliko skupa? I koliko će nova EU regulativa stvarno utjecati na smanjenje cijena dostave prema krajnjim kupcima i trgovcima?

TKO MOŽE DOĆI? Svi koje zanima ova tema
UPAD: besplatan za prvih 50 prijava
KADA? Srijeda, 3. listopada, od 19:00 do 21:00 h
GDJE? Remetinečka 7, Zagreb

O UDRUZI ECOMMERCE HRVATSKA
***
Udruga eCommerce Hrvatska pomaže trgovcima izraditi i poboljšati web trgovine, te povezati ih s kvalitetnim stručnjacima i servisima. Osnovani smo 2015. godine, a trenutno okupljamo preko 300 web trgovaca u RH.