Happy Data Day

This is a past event

27 people went

FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrum

Miskolci Egyetem Főépület (A4) 3. emelet /a főbejárat felől/ · Miskolc

How to find us

ME főbejáraton be. Jobbra a lépcsőn a 3. emeletre fel. Hátra arc. Kicsit egyenesen (de nem vissza le, hanem a lépcső mellett el). És célba értél.

Location image of event venue

Details

Happy Data Day
=
Vizuális Adatfelderítés Eszmecsere
+
Pénzügyi Adatvizualizációs Verseny döntője

16:00-17:00 Érkezés, verseny pályamunkák bemutatása (monitorokon)
17:00-18:00 Előadások (bővebb infó egy kicsivel lejjebb ;) )
18:00-18:40 Döntős versenyzők prezentációi
19:00-19:15 Rövid szünet után eredményhirdetés, díjátadás
19:15-21:00 Ö betűs italok (fröccs, sör, szörp) és étek, mit megenni vétek - avagy networking

Előadóink lesznek Vokány Gergő (BiXPERT) és Bánkuti Tamás (Sportkártya - SK), akik "HyperIntelligence – engedd, hogy megtaláljanak a válaszok" címmel bemutatják az aktuális Business Intelligence trendeket, majd a SK példáján keresztül hozzák közelebb hozzánk az általuk már a gyakorlatban is alkalmazott legújabb HyperIntelligence funkciókat. A beszámoló a bevezetés tapasztlatairól, az adatvezérelt működés kialakításának folyamatáról azért is érdekes, mert megmutatja, hogy nem csak giga-cégek tudnak eredményesen BI-t használni, sőt egy kis-közepes méretű cég maximálisan ki tudja használni az agilis fejlesztési lehetőségeket.

Lengyel Balázs, az ANET LAB vezetője az innovációk térbeli terjedése vizsgálatának hálózati módszereiről tart nem kevésbé érdekes előadást, Kuttor Dániel és Pál Zsolt, a Miskolci Egyetem egyetem kutatói pedig hazai pályán mutatják be, hogy milyen módon érdemes vizsgálni a pénzügyi tranzakciókból származó adatokat, és milyen változások várhatók a közeljövőben mindennapi pénzügyeinkben.