Skip to content
Rosteme - a co dál?

Details

Rád bych Vás pozval na jubilejní druhý Investowní meetup.

Po vlně zájmu, kterou sklidil náš premiérový díl se nyní znovu pokusíme překonat samy sebe. Tématem tentokrát bude pokračující růst (nejen vývojového týmu) a přeměna z organického technologického startupu na scale-up stojící na pevných základech. Ale nebojte se, formátem, ani délkou Vás neunudíme a z technologického směru neuhneme.

Počítejte s 5 tzv. lightning talks v následujícím pořadí

  1. Data stack ve fintech (Matyáš Lustig) - jak zkrotit čísla a reporting ve fintech prostředí
  2. Data stack ve České Spořitelně (Štěpán Staněk) - škálovatelný data stack v největší české bance
  3. Dependency Injection (Andrej Škuba) - zlepšení modularity a testovatelnosti v TypeScriptu
  4. Komunikace mezi microservices (Jiří Vycpálek) - eventuální konzistence, idempotence a jiné nástrahy
  5. Storybook (Radek Mezuláník) - vývoj UI bez chaosu aneb jak psát komponenty ve Storybooku

Těšíme se živou diskuzi a sdílení zkušeností. Přijít můžete již od 18:00, první přednáška začne v 18:30.

Řečníci:
Radek Mezuláník
Radek je náš front-end vývojář rok a půl a jeho doménou je mobilní aplikace a web. S oblibou přijímá výzvy v podobě vizualizace dat v grafech a psaní komplexního UI. Nejraději píše společné komponenty a funkce pro web i mobil, které šetří čas i kód. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a vývoji mobilních aplikací.

Andrej Škuba
Andrej se u nás věnuje vývoji backendu a všemu, co s tím souvisí. Využívá přitom své dlouholeté zkušenosti z předchozích startupových i ne-startupových projektů. Frontend není zrovna jeho parketou, ale pokud je potřeba přiložit ruku k dílu, tak neváhá a pomůže. Jelikož pracuje ze Slovenska, tak i díky němu je Investown už nyní mezinárodním startupem. Vedle Investownu stíhá věnovat volný čas svým malým ratolestem, rodině a skvělým přátelům.

Štěpán Staněk
Štěpán je data architect v České spořitelně, kde společně s týmem Data intelligence řeší datovou demokratizaci a decentralizaci. Baví ho jak technická část práce s daty a moderními technologiemi, tak i ta kulturně sociální. Štěpán má většinu zkušeností z korporátního, a hlavně z bankovního prostředí. Za sebou má práci v rolích datového analytika, vývojáře i zkušenosti z business analýzy. Mimo práce v bance ještě působí FIS VŠE, kde dělá PhD na téma data governance a spolupracuje na výuce datových předmětů a programů. Ve volném čase rád tráví čas s přáteli, v přírodě a hraje na kytaru.

Matyáš Lustig
Matyáš a jeho DaTeam pomáhá startupům i velkým firmám vytěžit z jejich businessu maximum za pomocí dat. Již třetím rokem v Investownu kombinuje své zkušenosti data scientisty a product managera, aby usnadnil jednotlivým týmům práci a poskytl jim nástroje pro co nejlepší možná rozhodnutí. Ať už se jedná o marketingové reporty, nastavení automatizace v salesu nebo produktovou analytiku, Matyáš neustále hledá cesty, jak zefektivnit stávající procesy a rozdmýchávat data driven kulturu. Volný čas tráví nejradši venku, ať už na surfu, skialpech, lezením v horách nebo procházkou doma v lese.

Jiří Vycpálek
Jirka se do našeho týmu přidal před 2 roky a působí u nás jako vývojář a backend team leader. Má za sebou zkušenosti s vývojem a návrhem distribuovaných systémů nejen ze startupového prostředí. Kromě programátorských pozic dříve působil jako vedoucí vývoje ve firmě OICT, byl hlavním architektem Pražské datové platformy a dělal např. i produkťáka na aplikaci PID Lítačka. Ještě předtím Jirka spolupracoval např. i se Švýcarským CERNem, když po studiu na FIT ČVUT vyvíjel nástroj na zpracování dat z detektorů částic. Nyní svoje technické znalosti i přesah uplatňuje u nás ve světě financí (a předává dál v rámci meetupů ;)). Mimo práci si rád zajde zalézt na stěnu, včelaří, jezdí na Šumavu a občas si zahraje nějakou tu hru na počítači nebo deskovku.

Photo of Investown Meetup Group group
Investown Meetup Group
See more events
Forum Karlín
Pernerova 51 · Praha 8-Karlín
Google map of the user's next upcoming event's location
FREE
115 spots left