Skip to content

Tıp Tarihi 101

Photo of Semih
Hosted By
Semih
Tıp Tarihi 101

Details

Tıbbın Kısa Tarihi: Sağlığın Geçmişine Yolculuk — Birlikte Öğrenme ve Tartışma MeetUp’ı

Sağlık hizmetlerinin geleceği üzerine artan endişelerin gölgesinde, tıbbın geçmişini anlamak her zamankinden daha önemli. Bu meetup’ta, W.F. Bynum’un History of Medicine: A Very Short Introduction kitabı eşliğinde, tıbbın Antik Yunan'dan günümüze uzanan büyüleyici serüvenini birlikte keşfediyoruz.

Kitap, tıp tarihini yalnızca kronolojik olarak değil, tematik olarak ele alıyor. İlk cerrahi girişimlerden hastanelerin doğuşuna, anestezi, röntgen, aşılar ve deneysel tıbbın yükselişi gibi dönüm noktalarına odaklanıyor. Ayrıca Batı tıbbının Çin ve Hint tıbbıyla karşılaşmalarını, homeopati ve kayropraktik gibi alternatif tedavilerle olan ilişkisini de irdeliyor. Kitap sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor; sağlık hizmetlerindeki maliyet krizi, sağlık sigortasına erişim sorunları ve modern tedavi yöntemleri gibi güncel tartışmalara da değiniyor.

Bu meetup bir eğitim değil, tıp tarihini merak eden herkesin katılabileceği bir beraber öğrenme kulübüdür. Kitabı okumanız tartışmalara daha aktif katılmanızı sağlar, ancak ilgi ve merakla gelmeniz de yeterlidir.

Sağlık, bilim ve insanlık tarihinin kesişim noktasında birlikte düşünmek isteyen herkesi bekliyoruz!

Kitabın online bir kopyasi için bana ulaşabilirsiniz.

Photo of Kültür 101 group
Kültür 101
See more events
Vitavien Tünel
Şahkulu, Tünel Myd. 1/A, 34421 Beyoğlu, · İstanbul