What we're about

javaBin Bergen er en brukergruppe for personer interessert i Java og omkringliggende teknologier. Vi organiserer månedlige fagkvelder, vanligvis tredje torsdag i måneden. Fagkveldene våre er gratis og åpne for alle!

javaBin har grupper flere steder (http://javabin.meetup.com) i Norge og står også bak konferansen JavaZone (https://javazone.no). Se også http://java.no for mer informasjon om javaBin.

Om du ønsker å presentere noe på en av våre fagkvelder, eller vil hjelpe til å organisere dem, eller du ønsker å være med å arrangere JavaZone, ta kontakt med oss på bergen@java.no!

Upcoming events (1)

Bli kompis med trusselaktørene

Ambita

Mat og drikk kl 1730 og foredag ca kl 1800. Trusselaktører kaller vi gjerne de som er ute etter å utnytte sårbarheter i din sikring for å tilegne seg dine verdier. Hvor stor eller liten risikoen er for at de opptrer avhenger av flere forhold. 1. Hvilke verdier du har? 2. Hva sikringstilstanden din er? 3. Hvem trusselaktøren(e) er. Hvilken motivasjon har hen for å tukle med dine verdier? Hvor flink er hen? Gøran gir et lite innblikk i hvordan du kan bruke OSINT («Open Source Intelligence») til å forstå trussel-aktører og deres såkalte TTP-er (taktikker, teknikker og prosedyrer). Han viser også hvordan du kan beskrive trusselaktørene på mer eller mindre folkelig måte via personas/brukerhistorier, og altså bli kompis med trusselaktørene dine og «invitere» dem med på arbeidet med egen grunnsikring. Gøran Breivik har jobbet innen informasjonsvitenskap og programvaresikkerhet. Ti år som utvikler og arkitekt, ti år som CISO, tre år som DPO, og er CISSP-sertifisert (Certified Information System Security Professionals). Presentasjonen holdes på norsk.

Past events (59)

The Holy Graal(VM)

Ambita

Photos (17)