D3.js ile Verinin Görselleştirilmesi


Details
JavaScript Ankara olarak Ekim ayı etkinliğimizi 21 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Hacettepe Teknokent'te gerçekleştireceğiz.
http://photos4.meetupstatic.com/photos/event/b/4/e/1/600_442606305.jpeg
Konuşmacı: Fatih Aksel
2006 yılında Ege Üniversitesi’nden, 2010 yılında ODTÜ’den Bilgisayar Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini aldı. Sektörde çeşitli savunma sanayi ve kamu projelerinde çalışan Fatih, nesnelerin interneti alanında ara-katman çözümleri geliştiren Onbiron Bilişim Teknolojileri’nin kurucu ortağıdır. Tavsiye sistemleri, mobil çözümler ve kullanıcı deneyimi ilgi alanları arasındadır.
Linkedin: Fatih Aksel (https://tr.linkedin.com/pub/fatih-aksel/59/3a0/332)
Konu: Web’te D3.js ile verinin görselleştirilmesi
Data-Driven Documents olarak da bilinen D3.js (d3js.org) (http://d3js.org/) verinin görselleştirilmesi için kullanılan bir JavaScript kütüphanesidir. Büyük verinin de etkisiyle, tarayıcı üzerinde zengin görselleştirmelerin oluşturulması için son zamanlarda D3.js’in popülerliği giderek artmaktadır.
İlk başlarda alt seviye görsel bir kütüphane olarak kullanılan D3.js, son zamanlarda kendisini temel alan, özelleşmiş, kullanımı kolay bir çok yeni kütüphanenin çıkmasını sağlamıştır.
Bol bol görsel örnek içerecek olan bu sunumda, D3.js’e giriş yapılacak, kütüphanenin temel yapı-taşları anlatılacak ve veri görselleştirilmesinde D3.js’in neden bu kadar popüler olduğu anlatılmaya çalışılacaktır.
Ayrıntılar ve güncel haberler için bizi twitter'dan takip edebilirsiniz: JS_Ankara (https://twitter.com/JS_Ankara)

D3.js ile Verinin Görselleştirilmesi