This Meetup is past

81 people went

Details

Hogyan kommunikálunk? Szövegekkel. Képekkel, Hangokkal, Gesztusokkal. Rengeteget tanulunk arról, hogyan fejezzük ki magunkat írásban, tudjuk, melyik kép mit sugall, könyvek garmadáját olvashatjuk a gesztusokról. A hallgatás kommunikációs jelentőségéről viszont keveset tudunk. Mit jelent a hallgatás?
Mi a szerepe a hallgatásnak?
Hogyan hallgassunk okosan?
Mikor hallgassunk és mikor nyilatkozzunk kommunikációs krízishelyzetben?
Előadóink segítségével a hallgatásról lesz szó. Részletes program:
[masked] Bevezető gondolatok Szabóné Princz Katalin programozó matematikus, mediátor A hallgatásról
[masked] Tóth Marcell Tamás , Neticle: Hogyan hallgassunk a weben? - Kríziskommunikáció webes visszhangokra építve

Az előadásból megtudhatjuk, miben, hogyan tud segíteni a Neticle a kríziskommunikáció folyamatában és mi az, amit még nem tud kezelni. Az Aquaworld -eset kapcsán a szemtanúi tapasztalatok és eltérő közlemény netes visszhangja is elemzésre kerül.
[masked] Németh Szilvia, belfry.IO, CEO: Hallgass és csak aztán hallgass!

Mára a közösségi média vált az ügyfelek kedvenc kommunikációs csatornájává, hiszen a nyilvánosság biztonságával és a gyors információnyerés ígéretével kecsegtet. Ez utóbbi kiemelten fontos ezeken a platformokon, hiszen ha a válasz lassan érkezik, a türelmetlenebbek akár a brand ellen is fordíthatják a nyilvánosságot. De milyen eszközök állnak rendelkezésre, amikkel gyorsabban meghalljuk, ha mondani szeretnének nekünk valamit? Lehetséges-e azonosítani a kommentek közt megbúvó panaszokat, kérdéseket? Milyen analitikák érhetők el, amikkel jobban megismerhetjük a kommentelőinket és miért fontos ez?
[masked] Kávészünet

19.15- 19.35 Lacfi Ági, üzleti öltözködési és stílustanácsadó: Érzelmek kifejezése krízishelyzetben: ruha, kiegészítők. Akár hallgatni is tudunk a ruházatunkkal?
[masked] Bőhm Kornél, a Spindoc Kommunikációs Hálózatának vezetője, az MPRSZ Kríziskommunikációs tagozatának elnöke bemutatja könyvét: Sem megerősíteni, sem megcáfolni... (HVG Kiadó, 2018)
[masked] Szituációs helyzetgyakorlat, vezeti Vas Dóra, kríziskommunikációs szaktanácsadó

Van, amikor muszáj hallgatni, és van, amikor azonnal reagálni kell. De mikor melyik stratégia célravezető? Közösen döntjük el, hogy egy adott hírre hogyan reagálunk: hallgatásba burkolózunk, cáfolunk, kivárunk?

A Kríziskommunikáció Meetup-sorozat eklektikusságához méltóan a 21. esten sem fogunk unatkozni. Az esten való részvétel limitált, regisztrációhoz kötött.

Kérlek, jelentkezz mielőbb.

Köszönettel, Vas Dóra
a csoport alapítója, az est háziasszonya