Raspberry Pi — o čemu se tu zapravo radi? @ StartIt Centar Šabac

Makers Novi Sad
Makers Novi Sad
Public group
Location image of event venue

Details

U četvrtak, 1. avgusta, sa početkom u 18 časova u Startit Centru Šabac biće održano predavanje o različitim mogućnostima korišćenja uređaja Raspberry Pi. Ovo predavanje zapravo predstavlja uvod kako bi se zainteresovani početnici na pravi način upoznali sa mogućnostima koje ova platforma nudi. Takođe, prvo predavanje treba da pruži adekvatne informacije svima koji žele da učestvuju u praktičnim radionicama, kojih će tokom avgusta biti ukupno tri.

Raspberry PI poznat i kao RPi — najmanji računari na svetu, bazirani na jednoj ploči, još od prvog modela predstavljenog sada već davne 2012. godine ne prestaju zaokupljati pažnju miliona ljudi. Osmišljen kao platforma za promociju osnova IT-a, Raspberry Pi postao je računar koji pokreće na stotine potpuno različitih projekata, počev od kućnog multimedija centra preko jeftinih kancelarijskih računara, web ili ftp servera, pa sve do tzv. klaster računara — nekoliko desetina povezanih RPi koji rade kao jedan super računar.

Ovaj meetup će provesti posetioce kroz istoriju Raspberry Pi računara, upoznaće ih sa njegovim impresivnim mogućnostima, prikazati različite veoma zanimljive projekte bazirane na RPi i upoznati sa poslednjom generacijom ovog najmanjeg na svetu, potpuno funkcionalnog, računara.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju, uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave
Prisustvo na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne. Ukoliko ste zainteresovani, možete se prijaviti putem sledeće forme.